Siemens Mobility levert tien Smartrons aan Bulgarije

Advertentie

Smartron van Siemens Foto: Siemens

Het Smartron-concept: één versie, één contract, één prijs. Bulgarian State Railways (BDŽ) heeft tien Smartron-locomotieven besteld bij Siemens Mobility. De Smartron is een voorgeconfigureerde locomotief die alle voordelen van een standaardproduct combineert met de beproefde platformtechnologie van de Vectron-locomotieven.

“De Smartron-locomotief biedt de klanten een krachtig en betrouwbaar product dat is gestandaardiseerd om een eenvoudig aankoopproces en snelle levering te garanderen. Met deze bestelling investeert BDŽ in een locomotievenvloot die kosteneffectieve service biedt met een hoge bedrijfszekerheid ”, aldus Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

Passagiersvervoer

De door BDŽ bestelde locomotieven zijn bedoeld voor passagiersvervoer in het land. De levering van de tien units is gepland voor februari tot mei 2021. BDŽ is de derde Smartron-klant uit Bulgarije na PIMK en Bulmarket.

De Smartron is verkrijgbaar in de landen Bulgarije, Duitsland en Roemenië en is gebaseerd op de beproefde componenten van de Vectron, die zijn betrouwbaarheid al heeft bewezen in meer dan 300 miljoen kilometer dienst. De Smartron rijdt op 1.435 mm en weegt ongeveer 83 ton. De voor Bulgarije aangewezen Smartron zal werken op een 25 kV AC-voedingssysteem. De locomotieven worden geleverd in de standaardkleur Capri Blue. Locomotieven worden na levering in Bulgarije verijdeld en gebrandmerkt volgens het ontwerpschema van BDŽ.

In totaal hebben 13 klanten Smartrons besteld sinds de lancering van de locomotief in het voorjaar van 2018. Bron en foto: Siemens Mobility