Siemens krijgt Saudische metro-opdracht

Advertentie

Ryad metroDe export van Europese treinen en metrostellen naar landen buiten Europa lopen als een trein. In de landen binnen Europa rijden voor zover bekend geen treinen of metro’s van treinfabrikanten buiten Europa. Op Engeland na, daar heeft Hitachi een vinger in de treinenpap.

Het Duitse Siemens heeft een grote metro-opdracht in Saudi-Arabië ontvangen. Daarmee is voor Siemens 1,5 miljard euro gemoeid, zo werd vandaag 10 oktober  in München bekendgemaakt door het bedrijf. Siemens levert niet alleen 74 metrowagens aan de Saudische hoofdstad Riyad, maar ook de systemen voor signalering en aandrijving. Zij leveren een railsysteem voor twee onbemande metrolijnen in Saoedi-Arabië, de hoofdstad Riyad. Riyad is bezig met het 63 km lange metrotraject  te moderniseren. Daarbij wordt ook nog eens 175 kilometer aan nieuwe metrolijnen aangelegd.

Deze enorme order voor Siemens heeft ook een rood,wit, blauw lintje. Het Nederlandse bouwbedrijf Strukton is via het consortium betrokken bij dit metroproject in Riyad. Bron: Siemens