Siemens Eco-vriendelijk trein voor ÖBB

Advertentie

Siemens gaat 200 Eco-vriendelijke treinen aan de ÖBB in Oostenrijk leveren – Siemens sluit raamovereenkomst met ÖBB

Erlangen, Duitsland  Siemens heeft vandaag 20 april 2010, een akkoord bereikt met de Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) inzake de levering van 200 regionale passagierstreinen in de komende vijf jaar. Gedurende deze periode kan de ÖBB bellen voor de levering van het type Desiro ML. De relevante aan deze overeenkomst bestaat ook de mogelijkheid dat de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het bestelde treinen bij Siemens komt. De overeenkomst vertegenwoordigt ongeveer een miljard euro. Deze elektrische treinstellen zullen naar verwachting worden gebouwd in de Siemens fabrieken in Wenen, Oostenrijk of in Krefeld, Duitsland. Deze overeenkomst kan ook worden uitgebreid door de ÖBB, zelfs na 2015.
“We zijn blij door de top van ÖBB te zijn uitgenodigd tot inschrijving voor elektrische treinstellen voor de regionale spoorlijn. Het laat zien hoe succesvol onze nieuwe ontwerpen op de markt zijn en onderstreept onze innovatieve kracht, “aldus Hans-Jörg Grundmann, CEO van Siemens Mobility Division. De Desiro treinen voor ÖBB zijn ontworpen voor een topsnelheid van 160 km per uur en worden ook gebruikt op de grensoverschrijdende regionale lijnen tussen Duitsland en Oostenrijk. Onlangs heeft de NMBS België meer dan 300 van dit type trein bij Siemens besteld.
Op basis van het treindesign, betrouwbaarheid en flexibiliteit, kan Desiro ML meerdere eenheden afzonderlijk en eenvoudig worden aangepast aan veranderende aantal passagiers. Een verbeterd aandrijfsysteem, dat wederom het stroomverbruik verminderen ten opzichte van eerdere modellen, maakt deze treinen met name eco-vriendelijk. Het trein ontwerp met milieu vriendelijke materialen ontworpen, zoals voor de lak en interieur meubilair.
ÖBB heeft besloten in het voordeel van de Desiro ML , dat bestaat uit een drie-eenheid en dat de wagens standaard 217 zitplaatsen voldeed aan haar comfort eisen. Het interieur heeft een groot aantal en is daardoor in staat te voldoen aan de meest uiteenlopende eisen voor woon-en regionaal vervoer per spoor. Werner Kovarik, directeur van de raad van bestuur van de ÖBB-Personenverkehr AG: “Door het resultaat op onze doelstelling op aanbestedingsprocedure is besloten dat Siemens beste bieder was met de Desiro ML. Deze trein onderscheidt zich op de kracht van zijn uitstekende prijs-prestatieverhouding en de mogelijkheid om volledig te voldoen aan de eisen. Onze klanten kunnen zich verheugen op deze nieuwe Desiro ML. “