Siemens / Deutsche Bahn contract

Advertentie

München, 4 augustus 2017 – Eerste oproep voor 60 Vectron multisystem locomotieven. Levering vanaf eind 2017.

Siemens en DB Cargo AG hebben een overeenkomst getekend voor de levering van 100 locomotieven. De eerste Deutsche Bahn Vectron multisystem locomotieven zijn reeds uit voorraad! geleverd. De locomotieven zijn o.a. voor de lijn Rijn-Alpen-Corridor (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland). De rest van de levering van de voertuigen begint eind 2017. Ze worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland. Siemens heeft onlangs zijn 500e elektrische Vectron locomotief verkocht.
Siemens Vectron multisystem locomotief.

“Met deze opdracht investeert DB Cargo in de toekomst van het goederenvervoer per spoor. Met de bestelde multisystem locomotieven wordt het mogelijk om een trein vanuit Nederland naar Italië te te rijden zonder locomotieven te veranderen. Dit zal het Europese goederenvervoer snel, efficiënt en milieuvriendelijk maken “, zegt Jochen Eickholt, CEO van Siemens Mobility Division.
“De order voor de multisystem locomotieven markeert een verdere mijlpaal het programma om onze Europese locomotiefvloot die vier jaar in gebruik is, uit te breiden en te moderniseren. Tegelijkertijd is dit product een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie voor Europees goederenvervoer per spoor . Door samen te werken met Siemens in dit project, hopen we een partnerschap op te zetten die onze ambities voor voertuigen met betrekking tot ons masterplan voor goederenvervoer over de weg zal ondersteunen, “aldus Dr. Jürgen Wilder, CEO van DB Cargo AG.