Siemens Desiro Rus via Amsterdam

Advertentie

In februari begint de levering van de eerste regionale treinen van de Siemens Desiro RUS aan de Russische Spoorwegen (RZD).  Daar hebben zij, na een bezoek aan de Siemens-fabriek in Krefeld toestemming voor gegeven. De levering zal per schip gaan, naar de Russische haven van Ust Luga. Van daaruit via de rail naar het depot in St. Petersburg, vanwaar de treinen beginnen te rijden.
Met een hoogte van 4,85 en een breedte van 3,48 meter, is de Desiro een kolos op de rails. De eerste van 38 voertuigen worden deze maand dus per schip vervoerd vanuit Krefeld via Amsterdam en Sassnitz (eiland Rügen) naar Ust Luga buurt van St. Petersburg. De productie van de RUS Desiro op de Siemens-fabriek in Krefeld, is in april 2011 begonnen. en nu negen maanden later, gaat Siemens ze uitleveren aan het RZD transport.
Daar het voor Siemens een grote uitdaging is om deze wagens, die te breed (Russische spoorbreedte 1.520 mm breedte) en te hoog zijn voor het Europese spoor of over de weg door heel Duitsland te rijden, is de keuze op de rivier en zee gevallen.

De Desiro RUS, kan een snelheid van maximaal 160 kilometer per uur bereiken. De treinen zijn speciaal aangepast aan de Russische markt. Deze omvatten onder andere een weerstand tegen koude tot min 40 graden Celsius.