Siemens bouwt Thameslink

Advertentie

Siemens Gmbh, is de „aangewezen bieder“ om de treinen te bouwen voor het Thameslink traject in Londen England. Het betreft een bestelling 1200 wagens voor de noord-zuid route tussen Bedford en het centrum van Londen. Ook zal het onderhoud van deze nieuwe treinen door Siemens worden verzorgd. Vanaf 2015, zullen de ruim 300 treinen worden vervangen. Het is een enorme opdracht voor Siemens die bijna drie en een half miljard euro gaat opleveren. De treinen worden gebouwd in de fabriek van Siemens in Krefeld Duitsland, met enkele componenten die door Siemens Transmission & Distributie BV -BV-fabriek in Hebburn worden aangeleverd.

„Wij zijn verheugd dat Siemens is geselecteerd, als aangewezen firma voor de nieuwe treinen op het Thameslink traject“, aldus Steve Scrimshaw, directeur van Siemens England. Siemens heeft deelgenomen aan een strenge aanbesteding races, van meer dan twee jaar. Als „aangewezen bieder“ van onze firma is een belangrijke prestatie, niet alleen voor het rollend materieel maar ook voor teams in zowel het Verenigd Koninkrijk Engelse als Duitsland, dus voor het gehele Siemens Consortium. Bombardier Transportation (Holdings) het UK Ltd, die voor deze order achter het net vist, wordt door Siemens als reservebieder genoemd, voor het geval dat door Siemens deze enorme order niet alleen met succes kan worden afgerond“.
Maar dat is wel bekend dat Bombardier aan vele projecten mee werkt, kijk maar eens naar de onderstaande foto. Maar liefst 19 hogesnelheidstreinen over de gehele wereld.

(Klikken voor grotere versie)