Seizoenstart wandelen “Lötschberg”

Advertentie

BLS wandeling
De BLS is altijd in de buurt

De wegen zij schoon gemaakt van de laatste sneeuwresten en losgelaten stenen. Diverse andere reparatiewerkzaamheden zijn door de Forest Service aan de BLS klassieke wandeling gereed gekomen.”Lötschberg” is weer begaanbaar tussen Hohtenn en Brig.
De bekende en populaire wandelroute langs de Lötschberg Zuid- Ramp (Zwitserland) – deze werd in 1960 geopend, het was de eerste spoorweg wandeling in Europa – die uitgebreid werd in september 2013 via Naters naar Brig. Een van de vele hoogtepunten van het pad is de kloof aan de monding van Bach of de passage langs de Drieschtneri ’s Bisse . Vanaf het fort met het Guards Museum leidt de weg naar het landelijke en sfeervolle dorpje Naters. Het panorama hoog boven de daken van Naters is indrukwekkend en nodigt uit tot verpozen
Vervolgens werd het hele pad van Hohtenn vernieuwd met nieuwe wegwijzers en 11 nieuwe rustpunten met meer dan 60 banken. Welkoms borden op stations over spannende thema’s en panorama’s in vier talen zijn geplaatst. Laatste hand wordt van deze omvattende werkzaamheden volgen tegen het einde van deze zomer.
De ” Lötschberger Südrampe“ strekt zich uit over ongeveer 26 kilometer van het station via Hohtenn Ausserberg (3 uur en 30 minuten lopen tijd ) om Eggerberg ( 1 uur 30 min) , Lalden ( 40 min) en opnieuw Naters via het treinstation in Brig ( 2 uur 40 min) het pad is zeer goed gemarkeerd met groene logo op de welkende gele wandelpad borden. De RegioExpress Lötschberger van de BLS houdt uurdienstregeling om u weer terug te brengen. Maar er zijn ook tal van accommodatie en horecagelegenheden.
Voor de Lötschberg parcours langs de Lötschberg op de noordelijke helling tussen Kandersteg en Frutigen zijn renovatiewerken gepland voor 2015. Zwitserland bereik je natuurlijk met de Hispeed naar Basel.

Meer informatie over de klassieke wandelen op de BLS site