Scheve ‘Oldenhove’ rijdt door Friesland

Advertentie

Burgemeester Buma (r) en regiodirecteur Hart (l) bekijken de afbeeldingen
Burgemeester (l), regiodirecteur (r) en dichter Van Eldik voor de mobiele ‘Oldenhove’

Oldenhove’, de beroemde scheve toren van Leeuwarden uit 1533, rijdt sinds gisteren door Friesland. Niet in werkelijkheid, maar als een van de WINK-treinen van Arriva. Burgemeester Buma van de Friese hoofdstad verleende woensdag 15 juni de naam ‘Oldenhove’ aan nr. 609. Nu hebben inmiddels negen van de achttien moderne CO2- arme WINK-treinstellen een naam die verwijst naar een persoon, een bekende plek in Groningen of Friesland of een karakteristieke activiteit of traditie. De overige negen volgen alsnog. De naamgeving is het resultaat van een wedstrijd onder de bevolking. Ongeveer 10.000 inwoners brachten hun stem uit en er kwamen 700 unieke namen binnen (waaruit er achttien werden geselecteerd). Dichter Melvin van Eldik begeleidde de feestelijkheid met muziek en een eigen gedicht over de toren. Burgemeester Buma was de eerste die instapte en samen met regiodirecteur West van Arriva Milfred Hart bekeek hij de foto’s van de Oldenhove, die met name in het toilet en de aansluitende corridor zijn aangebracht. ‘Wij vinden het geweldig dat de trein vernoemd is naar de Oldenhove, de trots van Leeuwarden. Het is een heel positieve PR!’ aldus de burgemeester. foto’s Hans van Lith

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.