Samen sterk

Advertentie

Bombardier en Alstom hebben een wijziging ondertekend van het aanvankelijke contract van oktober 2010, afgesloten met Société de transport de Montréal (STM), voor de levering van 153 extra metro-wagens (17 treinen van negen wagens). Deze treinen zullen elke dag meer reizigers verplaatsen met meer betrouwbaarheid en comfort.

Het grootste deel van de productie en het totaal van de eindmontage van deze extra voertuigen zal worden uitgevoerd in de fabriek van Bombardier in La Pocatière, in de regio Bas St-Laurent in Québec, waar de productie van de laatste treinstellen van STM wordt voltooid, volgens het afgesproken schema. Net als bij de eerste fase levert de vestiging van Alstom de draaistellen en de motoren, evenals de treinbesturing, communicatie, passagiersinformatie en videobewakingssystemen.
Bijna 170 Bombardier-medewerkers zullen aan deze nieuwe order gaan werken en nog eens 70 werknemers in de Alstom-fabriek in Sorel-Tracy.

Een premium mobiliteitservaring
“We zijn erg blij met deze aankondiging, de honderden banen zal behouden in onze fabriek in La Pocatière, evenals op ons Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in St. Bruno. Dit helpt ons leiderschap in het Québec-railecosysteem te behouden en onze bijna 45-jarige relatie met STM. De metro’s van AZUR, die een ervaring bieden, zijn zeer populair sinds ze in 2016 in dienst zijn gegaan. Ze overtreffen ook de prestatie- en betrouwbaarheidsnormen van wereldklasse, “zegt Benoit Brossoit, President van de regio Americas, Bombardier vervoer. “Wereldwijd verplaatst Bombardier Transportation dagelijks meer dan een half miljard mensen en we zijn er bijzonder trots op dat we het voordeel van onze wereldwijde expertise delen met de bevolking van Montréal.”

“Als onderdeel van het wereldwijde expertisecentrum van Alstom voor de productie van draaistellen, behoren onze Sorel-Tracy-medewerkers tot de meest gekwalificeerde werknemers in de provincie en het behoud van hun werklast is een prioriteit voor ons. We zijn blij om nog een project toe te voegen aan hun huidige achterstand. Naast het leveren van de draaistellen, breidt onze samenwerking met STM zich ook uit.