Sacramento bestelt 20 lightrailvoertuigen bij Siemens Mobility

Advertentie

Nieuwste generatie: S700 lightrail-voertuigen met lage vloer

Productie in de Siemens Mobility-fabriek in Sacramento

In deze Coronatijd krijgen wij weinig persberichten en als we er een krijgen staan er heel vaak puzzels in voor de thuisblijvers. Het lijkt erop dat de treinproducenten allemaal de virustijd afwachten om daarna met hun nieuws te komen. Wij zijn daarom blij verrast dat we vandaag iets nieuws te melden hebben.

De Amerikaanse lokale transporteur Sacramento Regional Transit (SacRT) heeft Siemens Mobility de opdracht gegeven om 20 lightrailvoertuigen (LRV’s) inclusief reserveonderdelen en speciaal gereedschap te leveren.

Dit is de eerste bestelling van Sacramento sinds eind jaren tachtig, toen SacRT 36 U2A-voertuigen bestelde bij Siemens Mobility Sacramento.

“Dit contract is een grote troef voor SacRT en de regio Sacramento”, zegt Henry Li, algemeen directeur en CEO van SacRT. “We willen innovatieve mobiliteitsoplossingen aanbieden in onze regio en deze 20 nieuwe low-floor lightrailvoertuigen zijn een volgende stap voorwaarts.”

“We ondersteunen graag groeiende steden zoals Sacramento om aan hun mobiliteitsbehoeften te voldoen. Siemens Mobility zal treinen leveren die meer passagierscomfort bieden, zorgen voor duurzame waardegroei gedurende hun hele levensduur en de beschikbaarheid verbeteren. De nieuwe treinen hebben ook een bijzonder nauwe verbinding met hun locatie omdat ze lokaal worden geproduceerd, rechtstreeks in onze fabriek in Sacramento, ”zegt Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

De S700 lightrail-voertuigen met lage vloer hebben lage ingangen op elke deur, een ruime zithoek en royale ramen voor meer licht en een beter zicht. Brede gangpaden, geïntegreerde bagageruimte en fietsenstallingen zorgen voor meer passagierscomfort. Bovendien hebben de voertuigen verbeterde prestaties en geoptimaliseerde beschikbaarheid door middel van conditie-gebaseerde monitoring, data-analyse en voorspellend onderhoud.

Het volledige voertuigassortiment wordt vervaardigd in de Siemens Mobility-fabriek in Sacramento, van lightrailvoertuigen en trams tot locomotieven en passagiersrijtuigen. Het is een hypermoderne productiefaciliteit die bijna uitsluitend wordt aangedreven door een zonnestelsel van twee megawatt. Bron en foto: Siemens Mobility