Rotterdam Centraal krijgt Mega reisinformatiescherm

Advertentie

Het historische “Klepperbord” in Utrecht. Foto: Treinennieuws.nl

Al zijn ze niet zo groot en nostalgisch als de “klepperende” borden van vroeger, het is in ieder geval beter dan de digitale borden van nu.

Alle vertrektijden en alle reisadviezen van eventuele verstoringen in één oogopslag: reizigers op Rotterdam Centraal kunnen dit vanaf woensdag 18 december makkelijk lezen op het XL-Digitaal reisinformatiescherm dat NS en ProRail aanbieden. Het plaatsen van het scherm van 9.5 bij 1.80 meter is een nauwkeurige puzzel en start zaterdag 30 november. Na de testperiode is het nieuwe digitale scherm vanaf woensdag 18 december beschikbaar voor reizigers. Vervolgens krijgt Den Haag Centraal eind dit jaar ook een groot reisinformatiescherm. Station Utrecht Centraal volgt later in 2020.
Het reisinformatiescherm toont alle vertrektijden van het komende half uur. Het scherm komt voor de poortjes bij het Service Center aan de centrumzijde van het station. Bij het kiezen van de locatie hebben we rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers vanaf de metro en trams naar de treinen.
Megaschermen op andere stations
Na Rotterdam krijgt station Den Haag Centraal eind dit jaar ook een XL-reisinformatiescherm. Dit scherm komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. De afmeting van het scherm is 7.0 bij 2.0 meter. Het XL-reisinformatiescherm op station Utrecht Centraal komt volgend jaar, nadat de vergunning rond is. De schermen worden door leveranciers KITT Engineering BV en Ngage Media BV speciaal ontworpen voor de verschillende stations. Bron: NS