Rode pijl “Churchill” 80 jaar

Advertentie

Het pronkstuk van de SBB, de rode dubbele pijl “Churchill” werd gepresenteerd op de Zwitserse nationale tentoonstelling in 1939, als een prestigieus object voor Zwitsers vakmanschap en viert nu zijn tachtigste verjaardag. Deze oude trein behoort nog steeds tot de actieve vloot van de SBB en is het oudste rijklaar voertuig met rupsbanden (heeft een lezer hier de juiste Nederlandse benaming voor?). Waar hij ook verschijnt, hij wordt bewonderd. De trein werd op 3 mei 1939 afgeleverd bij de Zwitserse spoorwegen – net op tijd om de “Landi” 1939 te adverteren als een voorbeeld van Zwitsers vakmanschap en een prestigieus object. Niet alleen als een individueel voertuig, maar ook vanuit technisch oogpunt was en is de “Churchill” iets heel bijzonders. De legendarische bijnaam “Churchill” kreeg de rode dubbele pijl 1946, toen de toenmalige Britse premier Sir Winston Churchill met deze trein door Zwitserland reisde. De rode dubbele pijl “Churchill” kan vandaag worden gehuurd als een extra trein voor verjaardagen, bruiloften of andere gelegenheden

Evenementen

Gedurende 2019 zullen vele evenementen en speciale feestritten tijdens het jubileumjaar zijn. De rode dubbele pijl “Churchill” wordt op 4 oktober en 5 december 2019 omgevormd tot het pop-up restaurant in Zürich HB. Laat u verrassen door een uniek concept. Geniet van een uitzonderlijke lunchpauze met uw collega’s tijdens de zakelijke lunch of geniet ’s avonds van een galadiner, zoals Sir Winston Churchill er ooit van hield.
De rode dubbele pijl “Churchill” is ook beschikbaar op verschillende datums als gast in station van Zürich en is vrij toegankelijk voor het publiek. Geniet van heerlijke lekkernijen op het terrein en ervaar de unieke sfeer.

Kerst in de Rode pijl

Denk eens aan een kerstversiering in deze trein, ervaart een onvergetelijke rit langs schilderachtige hoogtepunten naar de Rijnwatervallen. Een bijzonder hoogtepunt naast de verlichte waterval en de glühwein binnen de kasteelmuren is het fijne kerstmenu – vers bereid in de aangrenzende keuken en charmant geserveerd op uw zitplaats. De SBB garandeert u Kerstevenement dat in het geheugen blijft.


Wees de eerste die meer te weten komt over jubileumevenementen en promoties. Meld u nu aan voor de SBB-nieuwsbrief met nieuws over extra wagons en treinen. Abonneer u op de nieuwsbrief, maar ook op de Facebook-pagina van de SBB, Twitter, het YouTube-kanaal en Instagram kunt u alles volgens.
Trakteer uzelf eens op een reisje naar Zwitserland en beleef een unieke ervaring in een unieke sfeer met een “Churchill” -rit. Soms heeft de SBB als speciale attractie dat de gasten tijdens het rijden toegang tot de bestuurderscabine krijgen. Meer weten hier even klikken.

Bron en foto’s en video: In samenwerking met de SwissPass/SBB/my Switserland.