Robottreinen programmeren in Spoorwegmuseum

Advertentie

Op 1 & 2 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Het landelijke publieksevenement waarbij jong en oud overal in Nederland een kijkje achter de schermen nemen bij de wetenschap en technologie en het zo van heel dichtbij te ervaren. Misschien zijn zelfrijdende treinen wel de toekomst! In het Spoorwegmuseum gaan we dat uitproberen. Hoe? Met robots!

Workshop ‘Robottrein’ bouwen

In het Spoorwegmuseum kun je deelnemen aan de gratis workshop ‘Robottrein’ bouwen. Je krijgt van ons een robot te leen die je zelf kunt programmeren. Het is de bedoeling dat je in een uur tijd je robot zelf laat rijden. Wij helpen je daar natuurlijk mee. Aan het eind van de workshop proberen we dan alle robotten als een trein achter elkaar door de wachtkamer te laten rijden! Hoe mooi zou dat zijn, onze eigen zelfrijdende robottrein!

De workshop wordt aangeboden in samenwerking met Leaphy.

Workshop:

Start om 10.30, 12.00, 14.00 en 15.30 uur.
Leeftijd: 8 – 16 jaar.
Inschrijven is noodzakelijk.
Duur: ca. 1 uur.
Locatie: Restauratiezaal Maliebaanstation
De workshop is gratis.
Entree tot het Spoorwegmuseum is niet inbegrepen.
Bericht en foto Het Spoorwegmuseum Utrecht

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.