Rijdt niet meer

Advertentie

Er komen nieuwe verbindingen per spoor bij, maar er vervallen er ook. De Autoslaaptrein Düsseldorf – Verona gaat in 2018 toch niet rijden. De kosten om de trein in Italië te laten rijden stijgen dusdanig fors dat het niet lukt om de trein rendabel te kunnen aanbieden. Dat heeft de Treinreiswinkel bekend gemaakt.

De Treinreiswinkel zette in 2015 halsoverkop de autoslaaptrein op, nadat EETC onverwacht de stekker trok uit de treindienst vanaf Den Bosch. Sindsdien verzorgt Treinreiswinkel iedere zomer een autoslaaptrein Düsseldorf – Verona. Daar komt in 2018 onverwacht een einde aan. Eerder dit jaar ging Treinreiswinkel er nog vanuit dat de trein in 2018 wel zou gaan rijden. Sinds half september konden er al boekingen gemaakt worden voor het nieuwe jaar. De eerste trein had in juni moeten vertrekken. Mensen die al hadden gereserveerd kunnen omboeken naar de autoslaaptrein van de ÖBB of krijgen hun geld terug.

Eerder besloot de Treinreiswinkel al te gaan samenwerken met een andere vervoerder. “De vervoerder 2015 – 2017 kon in 2018 de Autoslaaptrein niet uitvoeren. We hebben alle alternatieven onderzocht. BTE (vervoerder van de Alpen Express sinds 2017/2018) met uitstekend materiaal werd geconfronteerd met een enorme tariefverhoging voor het Italiaanse gedeelte die een rendabele exploitatie niet mogelijk maakte” legt directeur Helmut Brall van de Treinreiswinkel uit. Hij verwijst zijn klanten nu door de dagelijkse ÖBB Nightjet Autoslaaptrein Düsseldorf – Innsbruck en Hamburg – Wenen. Die treinen blijven gewoon rijden, en voor vroegboekers kan de auto soms al mee voor € 29. Bron: Treineziger