RhB 100 jaar Chur-Arosa

Advertentie

RHB 100_Jahre post
De locomotief verjaardag van Chur – Arosa treinstation in Chur Arosa met de originele postkoets uit het jaar 1907

Op 13 en 14 december 2014 viert de Bernina Express de 100ste verjaardag van de spoorlijn Chur naar Arosa. Op 12 december 1914, twee jaar na de start van de bouw, werd de spoorlijn in Graubünden geopend. Sindsdien reist de lokale bevolking en de vele toeristen over het spectaculaire Langwieser Viaduct. In slechts een uur brengt de RhB, over 26 km van de gezellige stad Chur naar het op 1739 meter boven de zee liggende wintersportplaats Arosa.

Vier de verjaardag van dit bijzondere spoortraject mee, met een feestelijk- en winters weekend! Men heeft een heel feestprogramma in elkaar gezet, dat dit weekend met een divers programma is gevuld met tal van hoogtepunten in Chur en Arosa. Een programma voor jong en oud, zowel sportieve als met humoristische optredens en muzikale intermezzo’s.
Chur-Arosa … Las Vegas?
Ten eerste, van Chur naar Arosa met de trein en dan eventueel naar Las Vegas? Beproef uw geluk in het kleine maar fijne Kerst Casino op het nieuwe station van Arosa. De winnaar vliegt naar het paradijs van alle games in Las Vegas incl. nacht in een luxe hotel Wynn Las Vegas.
RHB 100 cla-ferroviaMaak de doop van de CD CLA ferrovia in Arosa mee op zaterdagavond, 13 december 2014, op de sneeuw in Arosa, samen met CLA ferrovia en de songwriter Linard Bardill. Daarnaast zijn er op de 13e en 14 december avontuurlijk reizen naar het land met de verlichting CLA-ferrovia en Linard Bardill. Verdere informatie over CLA ferrovia “ALLEGRA treinstel» simulator in Chur midden in het centrum. rhb 100 stiGa naar de “ALLEGRA treinstel» simulator in het station van Chur en rijdt vrijwel op de Jubilee lijn van Chur naar Arosa.
Groot feest tussen Chur en Arosa: al 100 jaar,  verbindt de Arosa lijn de oudste stad van Zwitserland met de mooie kuuroord. In slechts twee jaar, werd de spoorlijn door pioniers 100 jaar geleden tussen Chur en Arosa gebouwd.
Tijdens de feestelijk heden in het weekend van 13 en 14 december, huldigt de Rhätische Bahn het nieuwe station Arosa in. Historische en moderne treinen bezoeken het 26 kilometer lange traject. Bezoekers kunnen zich verheugen op een feestelijke en winterse weekend met tal van verrassingen.
Een indrukwekkende verandering van vervoer tijdens de laatste 100 jaar. Ook zijn er speciale voorwerpen van de laatste 100 jaar van de “Rhätische Bahn” te zien. Alpine Classic Arosa Express. De luxe trein in de Alpen door de Schanfigg. Convertible-avontuur reizen RhB. In de open observatie auto door de winter Schanfigg.
rhb100 LangwieserviaduktDe Rhätische Bahn rijdt tussen Chur en Arosa over het 64 meter hoog en 284 meter lang Langwieser Viaduct.
Lichtzug Arosa – Chur. Reizen met de trein in een verduisterde betoverde winterlandschappen. Snow Dome met tentoonstelling en korte film premiere “Arosa train by Night”. Taster uitstapjes naar het Upper Lake met de originele Aroser postkoets uit het jaar 1907. In de goederenloods met Raclette salon en muzikaal entertainment. Tot slot het vuurwerk op het Upper Lake (zaterdagavond) is op zich zelf al een belevenis zo tussen de bergen.

Informeer eens bij NS Internationaal voor de mogelijkheden per trein naar Zwitserland.