Extra treinstellen voor de Rhätische Bahn

Advertentie

Foto: Stadler bij persbericht - De eerste extra "Steenbok" verlaat Stadler in Bussnang

De Rhätische Bahn (RhB) zal 20 nieuwe Steenbok-treinstellen bij Stadler bestellen. Deze optieoproep volgt op de oorspronkelijke bestelling van 36 treinen in 2016. Met deze 20 extra voertuigen blijft de RhB haar vloot moderniseren en standaardiseren. De eerste serie kunt u al vanaf 15 juli zelf aanschouwen, want dan mogen we weer met de trein voor een uitje.

Strategie 2030

Als onderdeel van de nieuwe “Strategie 2030” zal de RhB aanvullende “Steenbok” -treinen bij Stadler bestellen. In 2016 tekende RhB een contract voor 36 van deze treinen met de grootste inkoop van rollend materieel in haar geschiedenis. Om haar vloot verder te moderniseren en te standaardiseren, bestelt de RhB nu nog 20 “Steenbokken”.

Smalspoor

De vierdelige treinen rijden op het smalspoornet van de RhB in het kanton Graubünden. Hun topsnelheid is 120 kilometer per uur. Elke trein is 76,4 meter lang en heeft 164 zitplaatsen, waarvan 35 in de eerste klas. In de bestuurderscabine is een camera opgehangen waarvan de beelden worden gepresenteerd in de passagiersruimte. Dit geeft een extra plezierige gebruikerservaring!

Steenbok

De RhB gebruikt de “Steenbok” in de vleugeltreinoperatie. Zo kunnen twee deeltreinen naar verschillende bestemmingen rijden. In de tegenovergestelde richting worden de twee delen herenigd en gaan samen verder. Dit betekent dat de halfuurcyclus kan worden uitgevoerd op de enkelsporige route tussen Landquart en Klosters zonder ingewikkelde spoorverlengingen. Om een ​​soepele werking van de vleugeltrein te garanderen, hebben de treinen automatische koppelingen.

Ansgar Brockmeyer, salesmanager bij Stadler, zegt: “De Rhätische Bahn en Stadler werken al tientallen jaren nauw samen. We zijn er trots op dat de Rhätische Bahn met de modernisering van haar vloot met onze robuuste en hoogwaardige treinen doorgaat en dat we nu in totaal 56 Steenbokken aan Graubünden kunnen leveren.“

Trein naar Zwitserland

Wil je zelf eens met de trein naar Zwitserland of zelfs door Zwitserland? Bezoek dan de website van NS International waar je eenvoudig treintickets naar Basel, Bern en Zurich kan reserven.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.