RET plaatst order bij Bombardier van 16 FLEXITY Swift light rail trams

Advertentie

Ret Tram2• Voor de lijn Rotterdam CS naar Hoek van Holland strand, tot heden een NS traject.

•Het bestaande langdurig partnerschap tussen Bombardier en RET wordt voortgezet
•Deze order bevestigt het vertrouwen van RET in de beproefde Bombardier voertuigen
• Meer dan 1000 BOMBARDIER FLEXITY Swift LRV’s werden wereldwijd verkocht
Berlijn, 5 februari 2014 – Bombardier Transportation heeft vandaag aangekondigd dat het Rotterdams openbaarvervoerbedrijf RET een optie heeft voor de levering van 16 FLEXITY Swift light rail voertuigen (LRV’s) met een waarde van ongeveer 66 miljoen euro. De levering van de voertuigen zal plaatsvinden in 2016.
De voertuigen zullen ingezet worden op de nieuwe Hoekse Lijn om voor snel en comfortabel vervoer te zorgen in de Rotterdamse regio. Bombardier heeft al bijgedragen tot het attractief openbaarvervoer in de regio met de levering van 81 metro’s aan RET tussen 1998 en 2002, 22 voertuigen voor de nieuwe Randstad Rail lijn en 42 voertuigen voor de bestaande metrolijnen tussen 2008 en 2012.
“De komst van de nieuwe, uiterst kwalitatieve Light Rail connectie Hoekse Lijn, tussen Rotterdam en Hoek van Holland, is een prestatie om trots op te zijn.”, verklaarde Pedro Peters (CEO RET). “Het spreekt voor zich dat een nieuwe, hoog kwalitatieve transportverbinding nood heeft aan dienovereenkomstige voertuigen. Onze langdurige relatie met Bombardier, die door de jaren heen veel light rail voertuigen heeft geleverd aan RET, is altijd uiterst tevredenstellend geweest. Daarom zijn we zeer blij een order te plaatsen voor 16 bijkomende voertuigen.”
“Deze derde bestelling is het bewijs van RET’s vertrouwen in onze beproefde FLEXITY voertuigen en een voortzetting van ons langdurig en succesvol partnerschap.”, stelde Germar Wacker, President, Light Rail, Bombardier Transportation. “Samen met RET hebben we een LRV ontwikkeld die kan aangepast worden om perfect te beantwoorden aan de behoeftes van operator en passagiers.”
De drieledige voertuigen hebben een totale lengte van 42 m met een capaciteit van 270 passagiers, waarvan 104 zit- en 166 staanplaatsen. Tijdens de spitsuren kunnen twee stellen gekoppeld worden om de capaciteit te verhogen en tegemoet te komen aan de eisen van de passagiers. Elk voertuig is uitgerust met twee multifunctionele zones voor rolstoelen en kinderwagens. De zeven dubbele deuren aan beide zijden van het voertuig garanderen een vlotte doorstroming van de reizigers. Het voertuig is uitgerust met het BOMBARDIER MITRAC aandrijfsysteem. BOMBARDIER FLEXX draaistellen. Zij zorgen voor goede rij-eigenschappen en een laag geluidsniveau. Een modern passagiers informatiesysteem voor de broodnodige reisinformatie. Bombardier produceert de FLEXITY Swift LRV’s voor RET in haar Duitse vestiging in Bautzen, terwijl de elektrische uitrusting geleverd wordt door haar vestiging in Mannheim en de draaistellen door haar fabriek in Siegen, ook in Duitsland. Bombardier biedt light rail oplossingen aan uit de industrie en heeft een sterke reputatie op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid. Vandaag zijn er wereldwijd meer dan 1000 FLEXITY Swift voertuigen verkocht. In totaal heeft Bombardier nu meer dan 4000 trams en lightrailvoertuigen met succes geleverd of in bestelling voor steden in Europa, Australië, Azië en Noord-Amerika.