Renovatie bij de Weense Stadsbaan

Advertentie

Het Wiener Linien GmbH & Co. KG hebben Kiepe Electric en IFE opdracht gegeven de 78 wagens van de Stadtbahn van Wenen te renoveren. De wagens moeten de huidige technologie krijgen en ervoor zorgen dat ze veilig, betrouwbare, klantgerichte service geven en dat voor vele jaren.
“We zijn bijzonder verheugd over dit interessante project, omdat het twee deskundigen toelaat van de Knorr-Bremse Group om hun know-how ten behoeve van de klant toe te passen, ” zegt dr. Peter Radina, lid van de raad van bestuur van Knorr-Bremse Rail. “De Knorr-Bremse Group ziet zichzelf als een wereldwijde full-line leverancier van innovatieve en betrouwbare oplossingen voor rail applicaties – dat is precies waar we in dit geval de toegevoegde waarde voor onze klant zien. ‘
De renovatie omvat de vervanging van de aandrijfeenheden van de lage vloer, de motorwagens. Dit houdt in het installeren van een moderne luchtgekoelde converter en de innovatieve Kiepe Electric boordcomputer van de nieuwe 600 generatie, die lichter en compacter is, en uitgerust met geavanceerde controle technologie. Ook voor vervanging zijn het controlesysteem en de tachograaf. Renovatie van de eerste vier auto’s is zojuist afgerond en de overige 74 wagens zullen eind 2019 volgen. Consumenten vragen stijgen naar meer comfort en veiligheid.
Tegelijkertijd is het zusterbedrijf IFE de opdracht gekregen om de 468 deuren van nieuwe elektrische deur te voorzien. Momenteel zijn bijna de helft van de deuren al gerenoveerd. Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid krijgen de hoogste prioriteit, omdat zelfs een enkele deur die niet goed werkt kan aanzienlijke vertragingen veroorzaken.