Remise voor de Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM)

Advertentie

Vrouw op de foto in het rood is gedeputeerde Jannewietske de Vries. Man in bruine lange jas is Max Kooijmans, voorzitter.

Een volgende stap in het jongensboek over een stoomtrein
Met een doffe knal werd een volgende stap gezet in een jongensboek. De eerste heipaal voor de remise van de Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM) is geslagen. Gedeputeerde Jannewietske de Vries had de eer om de starthandeling te verrichten. Naar verwachting zal de remise in april klaar zijn om het rijdend materieel van de FStM droog te houden 

Remise
Naast onderdak voor het materieel en materiaal van de maatschappij bied het gebouw straks ook ruimte voor onder andere kaartverkoop, vergaderingen en opleidingen van de vrijwilligers. Het gebouw is ontworpen in de stijl van de remises zoals deze in de jaren dertig in Sneek te vinden waren. Naast de remise maakt de stichting ook gebruik van ruimte in het stationsgebouw van Sneek.

Organisatie
De ruim 150 vrijwilligers van de stichting werken hard aan het realiseren van een jongensdroom. Met een stoomtrein pendelt de FStM vanaf 2 juli tussen Sneek en Stavoren. Drie keer op een dag, meerdere dagen in de week. Daarvoor is veel man en vrouwkracht nodig. De FStM is voor de wet een treinmaatschappij als iedere andere en moet daarmee voldoen aan dezelfde eisen als Arriva en NS. Een flinke klus die vraagt om mensen met kennis van onder andere veiligheid, personeelszaken, financiën en communicatie. Dat allemaal om per jaar 65.000 reizigers de stoomrit van hun leven te bezorgen.