Reizen in de koninklijke trein door Bulgarije

Advertentie

train Bulgarije
Foto: Travel Bulgaria

De koninklijke trein van Bulgarije welke in 2010 deel uit maakte van de Royal Class expositie in het spoorwegmuseum is nu te boeken voor een rondreis door het voor velen nog onbekende Bulgarije.
Door een samenwerkingsverband tussen de Bulgaarse nationale spoorwegen en de reisorganisatie Travel Bulgaria is het nu mogelijk om in de voetstappen van een koning te treden en daarbij alle luxe en grandeur uit vervlogen tijden te ervaren.
Koning Boris III van Bulgarije was net als zijn vader een treinfanaat bij uitstek, toen hij in 1938 de beschikking kreeg over een eigen trein nam hij geen plaats in het rijtuig, maar klom hij direct op de bok van de versierde stoomlocomotief.
De luxe salonrijtuigen worden op de rondreis getrokken door een historische SLM Winterthur stoomlocomotief uit 1935, wereldwijd zijn er nog maar enkele treinen uit deze serie bewaard gebleven. In 1979 werd de stoomlocomotief van de serie 01.23 (laatste van serie 01) gekozen om een museumstuk te worden. Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Railway Traction Unit en het depot Sofia werd de locomotief in 1988 volledig gerestaureerd als functionerend museumstuk. Op 20 september 1989 heeft de locomotief tevens de Oriënt Express getrokken voor de passage door Bulgarije. Het kan tot wel 10 uur duren om de locomotief rijklaar te maken en de maximum snelheid ligt rond de 90 km/h. Voor de totale reis zal rond de 30 ton kolen benodigd zijn.
Het interieur van de salonrijtuigen is volledig bewaard gebleven ook is het originele servies van Koning Boris III nog steeds aanwezig. Aan boord van de trein kunnen de passagiers naast het indrukwekkende uitzicht genieten van culinaire hapjes en drankjes. Het tweede deel van de reis wordt per touringcar afgelegd, waarbij een bezoek gebracht wordt aan de meest indrukwekkende locaties van het land.
De Bulgaarse stad Veliko Tarnovo zal speciaal voor haar bezoekers een licht en muziekshow op het historische fort “Tsarevets” organiseren.  Bekijk hier de kaart waar u langs komt en de foto’s kunt u hier bekijken. Meer informatie kan de Treinreiswinkel u ongetwijfeld geven. Bron en foto: Travel Bulgaria