RegioJet (Tsjechië) startte met Bombardier TRAXX

Advertentie

Gisteren vertrok vanuit het Centraal Station van Praag naar Ostrava en Návsí, RegioJet voor het eerst met de nieuwe multisysteemlocomotief Bombardier TRAXX.  Alle tests waren succesvol doorstaan. Een tweede TRAXX-locomotief is vandaag op dezelfde route in gebruik genomen.

Na enkele dagen pilotritten op binnenlandse routes, zal RegioJet de nieuwe locomotieven op de trajecten van Praag naar Brno en verder naar Slowakije (Bratislava) en Oostenrijk (Wenen) inzetten.  Deze TRAXX MS2-locomotieven voor een snelheid van 160 km per uur met goedkeuring voor ook Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk. Dit is de eerste keer dat TRAXX-locomotieven worden gebruikt op normale passagierstreinen in Tsjechië en Slowakije.
Ook werden nog twee nieuwe RegioJet Astra-treinwagons in gebruikt genomen van de in totaal 16 van deze moderne voertuigen. Net zoals in alle Europese landen, zal ook RegioJet investeren in de aankoop van de nieuwe voertuigen, voor zijn interlokale en internationale treinen met tientallen miljoenen euro’s. De enorme toename passagiers is voornamelijk te wijten aan de komst van RegioJet-treinen op de lijn Praag – Wenen. Bron en Foto’s RegioJet