RandstadRail Erasmuslijn rijdt weer

Advertentie

Sommige lezers noemen RandstadRail een tram, ander een trein. RandstadRail is een Lightrail railvervoersysteem dat zich ergens tussen een trein, een tram en metro in bevindt: sneller dan een tram, lichter en goedkoper dan een trein.
Vanaf maandag 3 september 2007 hervat de RET de dienstregeling op het gehele traject van de RandstadRail Erasmuslijn tussen Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal. De Inspectie Verkeer & Waterstaat en het Stadsgewest Haaglanden hebben hiervoor het sein op groen gezet. Tegelijkertijd wordt op de RandstadRail Erasmuslijn de OV-chipkaart in gebruik genomen. Ter kennismaking biedt RET reizigers 10.000 gratis anonieme OV-chipkaarten aan met een reistegoed van € 4,50.
RandstadRail weer veilig
In de afgelopen maanden hebben de exploitanten van RandstadRail (RET en HTM) er alles aan gedaan om RandstadRail weer veilig te maken. Er zijn ingrijpende verbeteringsmaatregelen getroffen op het gebied van techniek, infrastructuur en communicatie. Dit naar aanleiding van onder andere de ontsporing van een metrovoertuig bij halte Forepark op 29 november 2006, waarbij gewonden vielen te betreuren. Alle wisselcomplexen op het gehele traject van RandstadRail, inclusief het Zoetermeer-traject, zijn uitvoerig door railspecialisten onderzocht en hersteld. Ook de software voor de wisselbesturing is compleet vernieuwd. Daarnaast zijn de communicatie- en veiligheidsprocedures voor metrobestuurders en de centrale verkeersleiding van HTM en RET verder verbeterd en aangescherpt. De afgelopen periode is het traject succesvol technisch getest en is er zonder passagiers volgens dienstregeling proefgereden. De RandstadRail Erasmuslijn is nu weer volkomen veilig..
10.000 gratis anonieme OV-chipkaarten voor RandstadRail reizigers
Reizigers kunnen vanaf 3 september 2007 direct gebruik maken van de OV-chipkaart op de RandstadRail Erasmuslijn. Alle haltes zijn voorzien van oplaadautomaten en van in- en uitcheckpalen. Om reizigers kennis te laten maken met het gemak van de OV-chipkaart, delen speciale promotieteams de komende weken op de RandstadRail Erasmuslijn op vertoon van een geldig vervoerbewijs 10.000 gratis anonieme OV-chipkaarten uit met een reistegoed van € 4,50. Reizigers die met een abonnement reizen, moeten hun volgende abonnement op een persoonlijke OV-chipkaart laten zetten bij één van de RET Verkoop- & Informatiepunten. De persoonlijke OV-chipkaart is eenvoudig aan te vragen via de website van de RET. De reiziger krijgt de kaart dan thuisgestuurd. Ook zijn anonieme OV-chipkaarten met een beperkt reistegoed verkrijgbaar bij RET Verkoop- & Informatiepunten en op de haltes Hofplein, Pijnacker Centrum, Nootdorp en Den Haag Centraal. Deze kaart is niet persoonsgebonden en kan daarom niet geladen worden met een abonnement. De OV-chipkaart kan alleen gebruikt worden voor de RET-metrovoertuigen op de RandstadRail Erasmuslijn (tussen Rotterdam en Den Haag) en daarnaast in de Rotterdamse bus, tram en metro. De voertuigen van HTM zullen op een later moment geschikt zijn voor reizen met de OV-chipkaart.
Strippenkaart en puntenkaart Tevens blijft de strippenkaart geldig op de RandstadRail Erasmuslijn tot het moment dat de OV-chipkaart in het Rotterdamse vervoersgebied van de RET volledig is ingevoerd. De speciale puntenkaart die voor RandstadRail in gebruik is, zal na de herstart van RandstadRail niet meer verkrijgbaar zijn. Wel blijft de puntenkaart nog het gehele jaar 2007 geldig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klantenreacties van de RET, 0800-6061 of kijk op ret