RailTime

Advertentie

Op de iPoneclub site is te lezen, dat er voor België een nieuwe app is. RailTime is de naam van deze nieuwe iPhone-applicatie, die voor België wil doen, wat de populaire app Trein en de NS Reisplanner voor Nederland doen. Het biedt een strak vormgegeven en overzichtelijk beeld van de treintijden volgens het spoorboekje. Met de applicatie kun je de verbindingen vanaf een station bekijken, een route uitstippelen en krijg je pushmeldingen als er werkzaamheden of vertragingen plaatsvinden op jouw traject.
Er staan vier grote blauwe knoppen in het hoofdmenu van RailTime: Station, Routeplanner, Trein en Storingen. Met Station zie je alle vertrekrichtingen van een station. Stations die je bekijkt worden automatisch als favoriet opgeslagen en komen bovenaan de lange lijst te staan, die gelukkig is voorzien van een zoekfunctie bovenin. Met een swipe erover kun je favoriete stations ook weer verwijderen.
De routeplanner zal de meest gebruikte functie zijn en ook die onthoudt favorieten. Je voert een vertrek- en eindpunt in, laat weten of je meteen wil vertrekken of op een ander tijdstip en kan de route uitstippelen. De routeplanner laat vervolgens overzichtelijk de opties zien, met de totale duur, eindtijd, het aantal keer overstappen en het type trein in beeld. Als je op een optie drukt, zie je waar je moet overstappen en wat de bestemming is van de trein waarin je moet instappen. Die staan tussen de stationsgegevens in, zodat je de overstappen duidelijk van elkaar kan onderscheiden.