Rail Away weer van start

Advertentie

Rail Away, het populaire EO-programma Rail Away keert vanaf maandag 26 december terug met tien nieuwe treinreizen, gefilmd in zeven verschillende Europese landen. Het nieuwe seizoen start op Tweede Kerstdag met een prachtige winterse route door de Achterhoek.

Sneeuwpret

Toen Nederland in februari 2021 bedekt was onder een witte deken grepen de makers van het EO-programma Rail Away hun kans om in eigen land een aflevering te filmen met unieke winterse beelden vanuit de trein en de lucht. De wit-rode Arrivatrein slingert op het traject Zutphen-Winterswijk door het sneeuwlandschap, geflankeerd door schaatsende en sleeënde Achterhoekers. Onderweg worden de wissels ijsvrij gemaakt worden met branders en blazers. Slow tv voor iedereen die droomt van een witte Kerst.
In de daaropvolgende afleveringen spoort de serie weer gemoedelijk door de Europese landen: van het zonnige eiland Sardinië naar Opper-Oostenrijk, via de fjorden van Noorwegen en de ongerepte natuur in Ierland naar de bergketens van Polen en de kastelen van Frankrijk

Volledig elektrisch

Dit nieuwe seizoen kent verder een bijzondere primeur: voor het eerst is er een volledig CO2-vrije reis gemaakt voor twee afleveringen in Noorwegen. De gefilmde treinen rijden daar op groene stroom, dankzij de vele waterkrachtcentrales die het land rijk is. Ook de filmploeg van de EO heeft zich uitsluitend met elektrische voertuigen verplaatst, waaronder een tocht over het Sognefjord met een elektrische veerboot. De tien nieuwe afleveringen van Rail Away zijn vanaf maandag 26 december 2022 om 19.55 uur te zien bij de EO op NPO 2.

EO viert 25 jaar ‘Rail Away’ met boek

Het prachtige jubileum boek van Rail Away is te koop bij BOL.com.

persbericht en foto’s: EO RAIL AWAY

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.