Rail Away Jubileum Editie

Advertentie

Rail Away al 15 jaar het meest succesvolle treinen- en toeristische programma van de Nederlandse televisie! Om de feestvreugde groter te maken, deze bijzondere DVD met maar liefst zes afleveringen en een CD met bekende soundtracks van Rail Away. Met een speelduur van 150 minuten prachtige beelden en een CD: van 70 minuten muziek, is dit een geweldig vaderdag cadeau, dat voor een prijsje van 19,95 hier te bestellen is.

De Jublileum editie is de 150 ste! aflevering van deze met treinliefde gemaakte serie.
Een prachtige compilatie van de vijf beste afleveringen die door de programmamakers van Rail Away speciaal zijn geselecteerd ter gelegenheid van dit jubileum. Exclusief in deze limited edition op DVD verkrijgbaar en een werkelijk unieke Rail Away kijkervaring. Het is een selectie geworden die er zijn mag. Wij rijden reizend door verschillende werelddelen zoals:

India
Met de Toy Train van Siliguri naar Darjeeling een reis die passagiers terugbrengt naar de oertijd van het spoor. Een honderd jaar oude stoomlok trekt zijn wagens puffend en blazend over niet al te rechte rails, door de dorpen, jungles en heuvels om in een speelgoedstationnetje te eindigen, waar je uitkijkt op de Himalaya.

Frankrijk
Le petit train jaune. Vanuit het middeleeuwse vestingstadje Villefranche de Conflent aan de voet van de Pyreneeën, kronkelt over een wiebelend smalspoor ‘de gele kanarie’. Langs grootse tunnels en viaducten schommelt het treintje met die bijnaam naar ijle hoogten in de zon van La Tour de Carol.

Amerika & Canada
Een rit met Amtrak van het hart van New York naar het hart van Montreal, twee belangrijke steden aan de oostkust van Noord-Amerika. Het is het verhaal van de vele spoorwegmaatschappijen, die daarin een rol hebben gespeeld en uiteindelijk slachtoffer werden van allerlei overnames. Maar nu door president Obama krijgt de Amerikaanse spoorweg weer meer geld, o.a. voor hoge snelheidslijnen.

Duitsland
De Bayerische Oberlandbahn (BOB). In de uitlopers van de Alpen, vroeger vaak van belang door bos- en mijnbouw, werden in de 19de eeuw nogal wat spoorlijnen aangelegd. Toen de mijnen sloten, dreigde dat ook voor het spoor. Nu zijn toeristen en forensen de belangrijkste klanten van dit spoornet.Als Zuid Beieren de Olympische Spelen weet binnen te halen, zal dat helemaal een opleving zijn voor de BOB.

Zwitserland
De Jungfraubahnen vanuit Interlaken naar Grindelwald, het begin van de Wengernalpbahn. Daarna lijkt de trein naar boven te kruipen langs de grimmige wanden van de Eiger. Via de 6 kilometer lange tunnel worden de reizigers naar het Jungfraujoch, hoogste station van Europa op 3.454 meter gebracht. Deze baan viert volgend jaar augustus haar 100ste verjaardag.