Rail Away aan het werk

Advertentie

Foto uit de Rail Away film op Facebook

Vandaag liet Rail Away iets van zich horen via een filmpje op facebook. Een Arrivatrein in het hoge noorden van Nederland door de sneeuw.

Jubileumboek

Leuk om alvast te weten is dat, naar verwachting in september, ‘Het Grote Rail-Away Boek’ t.g.v het 25 jarig jubileum gaat verschijnen. Er is natuurlijk al een boek over Rail Away Europe – “De mooiste Europese treinreizen”, maar dat gaat niet over de geschiedenis van dit legendarische televisieprogramma. Het eerste exemplaar van dit boek werd eerder in ontvangst genomen door Erik de Zwart. Erik is namelijk naast een bekende radiomaker en ondernemer ook fervent treinliefhebber. “Ik heb alle afleveringen van het EO-tv-programma Rail Away meerdere keren gezien en op DVD in huis.” aldus De Zwart.

Enige tijd geleden heeft Treinennieuws nog het idee, voor een jubileumboek, geopperd bij zowel Rail Away als WBooks. Achteraf gezien dus met succes! Rail Away is en blijft natuurlijk het mooiste televisieprogramma voor alle trein- en vakantieliefhebbers op dit moment. Dit resulteerde eerder zelfs tot een nominatie voor de televizier-ring.

Rail Away

Rail Away is, zoals bekend, een Nederlands televisieprogramma dat sinds 6 januari 1996 door de EO wordt uitgezonden. In dit reisprogramma worden markante spoorlijnen overal ter wereld in beeld gebracht. Elke aflevering wordt een route langs een aantal bijzondere locaties gevolgd, waarbij de trein als leidraad fungeert. Er is niet alleen aandacht voor de treinen en spoorlijnen zelf, maar ook de landschappen, steden, cultuur en historie worden in dit programma belicht. Bob van der Houven is al zo goed als vanaf het ontstaan van het programma verbonden als voice-over met de rustige stem. Rail Away is een van de weinige producties van de Publieke omroep, in dit geval de EO, die van het Commissariaat voor de Media aan het buitenland verkocht mogen worden. Ongetwijfeld zal dit jubileumboek, beginnen met dat er voor Rail Away eerst twee proef afleveringen zijn gemaakt over de Rhätische Bahn en over de Transcontinental in Canada.

De eerste Rail Away werd op 6 januari 1996 uitgezonden, nu dus 25 jaar geleden. Herinnert u zich deze nog? Men zag al direct dat het een succes was. Zoiets was nog nooit ergens te zien. Zodra onze redactie het boek heeft ontvangen zullen wij natuurlijk onze bevindingen op Treinennieuws.nl laten weten.

Foto: Facebook Rail Away

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie