Rail Away in de race voor Gouden Televizier-Ring

Advertentie

Rail Away staat in de finale voor de Gouden Televizier-Ring. Vanaf dinsdag 20 augustus tot dinsdag 23 september kan er op Rail Away worden gestemd via de website: www.televizier.nl/ring

Rail Away gaat over meer dan alleen treinen. De vele fans genieten ook van de sfeervolle muziek, de rustgevende stem en prachtige vergezichten en beelden van pittoreske plaatsjes langs de routes. En dat alles met een milieuvriendelijke treinreis als rode draad. Kortom: het ultieme slow-tv programma van NPO 2. “Het wordt weleens yoga voor de ogen genoemd.” vertelt Bob van der Houven, al jarenlang de rustgevende stem van Rail Away. De nominatie is te danken aan aflevering 200 (Zwitserland) en 201 (Frankrijk) die in januari 2019 beide ruim een half miljoen kijkers trokken. Rail Away wist zich in het 2e kwartaal tussen tientallen programma’s te kwalificeren bij de 5 finalisten. Het Gouden Televizier-Ring Gala is op woensdag 9 oktober in AFAS Live in Amsterdam. Dan wordt eindelijk duidelijk welk programma die felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2019 wint.

Vanaf 19 augustus trekt Rail Away een week lang door Europese hoofdsteden, met in het midden van de week een exotisch uitstapje naar Rio de Janeiro (herhalingen). Elke dag om 19.50 uur op NPO 2.

In 2020 zijn er maar liefst zeven nieuwe afleveringen op NPO 2 te zien. De opnamen daarvoor zijn bijna afgerond.

De trein zit in de lift, dat merk je aan alles. Nieuwe treinen, nieuwe trajekten, snellere treinen. Deze week maakte ProRail bekend dat in de nieuwe dienstregeling, die 15 december ingaat, meer treinen per uur gaan rijden. Maar velen gaan ook het komende jaar niet meer vliegen, maar nemen de trein naar hun vakantiebestemming.

Het televisie programma Rail Away heeft nog nooit zo in de belangstelling gestaan als nu. Maandag begon de EO weer afleveringen uit te zenden van deze populaire serie. Treinreizen vanuit hoofd-steden; maandag t/m vrijdag, 19.50 uur, NPO 2.
Als eerst nam het reismagazine, dat in eigen land kans maakt op de Gouden Televizier-Ring, de kijkers mee op een trip door Kroatië.  Gisteren stapte de tv-kijker op in Stockholm,. Rio de Janeiro, Dublin en Lissabon volgen de komende weken. De eerste was Zagreb. Langs de Kroatische kust voerde de trein ons onder meer naar de stad Rijeka, hier ligt de grootste haven van dit land. Onderweg kreeg de reiziger een mooi beeld van Kroatië. Moerasgebied en woest bergland bepalen het uitzicht. Het slotakkoord is een steile afdaling naar de kust.

Kans op de Gouden Televizier-Ring

Producer/regisseur Rail Away, Gerben van Ommen

Maar er is meer nieuws over dit Rail programma wat de EO al heel wat jaren uitzendt. In februari was Rail Away verrassend een van de winnaars in de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring. Het programma is genomineerd voor de 200e aflevering vanuit de Zwitserse Alpen en de 201e aflevering vanuit de Franse sneeuw. Nooit eerder kwam dit reismagazine van de EO zo ver in deze verkiezing. Nu is het een van de vijfentwintig overgebleven kanshebbers.

Stem vanaf 20 augustus op ‘Rail Away’!!

De Kroatische staatssecretaris voor Toerisme, Tony Glavina, prees de postieve aandacht in twee afleveringen van Rail Away voor het mooie landschap, maar ook voor de mensen die er wonen. Nu is het programma ook in eigen land in de race voor een prestigieuze prijs.

Het reismagazine Rail Away bestaat al ruim twintig jaar en biedt de kijker de ultieme slow tv. Blijkbaar heeft de kijker daar behoefte aan in deze gejaagde tijd. Met de trein als leidraad maakt de kijker kennis met bijzondere spoorlijnen, landschappen, culturen en bezienswaardigheden. Wint het programma voor het eerst de Gouden Televizier-Ring? Via Televizier.nl/ring kun je met ingang van 20 augustus stemmen.
Het zou niet de eerste keer zijn dat het programma in de prijzen valt. In april van dit jaar mochten programmamakers Gerben van Ommen en Joanne Brouwer de Golden Pen van Kroatië in ontvangst nemen.

Foto’s: Rail Away/EO

www.eo.nl/railaway

www.facebook.com/railawaytv

www.twitter.com/railawaytv

www.youtube.com/railawaytv

De redactie, auteur correcter hebben al gestemd, voor de GOUDEN TELEVIER-RING, nu u nog!