Rail Away een week lang in Brazilië tijdens Olympische Spelen

Advertentie

In de eerste week van de Olympische Spelen is ook Rail Away in Brazilië: dan maken e via het spoor kennis met dit Zuid-Amerikaanse land. Van 8 tot 12 augustus zendt de EO vijf nieuwe afleveringen van deze populaire serie uit, op NPO2 om 19.20 uur.
In de eerste week van de Olympische Spelen in Brazilië reist ook Rail Away af naar Zuid-Amerika. Via bijzondere treinroutes maken we op een andere manier kennis met dit land. Brazilië is rijk aan grondstoffen, historie en cultuur. Deze zijn mede bepalend geweest voor de aanleg van de treinroutes. De treinen passeren prachtig bewaard gebleven koloniale mijndorpjes en we kunnen kennis maken met de kleurrijke geschiedenis en cultuur van Brazilië. De serie wordt afgesloten met een spooravontuur door het bruisende Rio de Janeiro, gast-stad van de Spelen. Voor al die mensen die al klaar zijn met de sportzomer, maar wél graag meer zien van Brazilië, zijn deze nieuwe afleveringen van Rail Away een welkom alternatief. Het treinreisprogramma Rail Away is al twintig jaar een vaste waarde op televisie.
Hier het “spoorboekje”:
eo logo• 1, 5, 8, 16, 17, 18, 19, 22 en 29 augustus 2016 (worden herhalingen uitgezonden)
• In de week van 8 t/m 12 augustus reizen we door Brazilië, het land waar de Olympische Spelen plaatsvinden. Eventueel een voorproefje zien? Dan hier even klikken en genieten.