Raaberbahn bestelde vijf Desiro treinen bij Siemens

Advertentie

Raabbahn
foto:Siemens

Berlijn , 31 januari 2014 – De Oostenrijkse particuliere spoorwegmaatschappij Raab – Oedenburg – Ebenfurter Eisenbahn AG bestelde vijf Regionale treinen Desiro ML bij Siemens. Raaberbahn is de enige grensoverschrijdende prive spoorweg in Oostenrijk en opereert voornamelijk in West – Hongarije en Oost- Oostenrijk , Burgenland en bij de stad Wenen. De driedelige elektrische regionale treinstellen worden in twee systemen gebouwd t.w. 15kV / 25kV AC ) en geleverd vanaf medio 2016. De productie van treinen zal in de Siemens fabriek in Krefeld zijn.
“De nieuwe treinen zullen een mijlpaal in de toekomst van het vervoer markeren bij de Raaberbahn Wenen en Pamhagen en Wenen in Samenwerking met het Oostenrijkse Bundesbahnen (ÖBB)”, zei Dr Csaba Szekely , Chief Executive Director van de Raaberbahn , bij de ondertekening van het contract.
De treinen Desiro ML DAN, een driedelige basiseenheid, worden geleverd met vier deuren per zijde en 259 comfortabele stoelen geleverd . Ze worden gekenmerkt door een bijzonder hoogwaardige apparatuur en een groot comfort voor de passagiers en bereiken een maximale snelheid van 160 kilometer per uur. Gemakkelijke Lage vloer ingangen zorgen voor onbelemmerde toegang zonder hellingen voor Rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens. De instaphoogte is 600 mm.