Puzzel je graag?

Advertentie

Zondag 12 november wordt een spannend dagje uit voor jong én oud wanneer de eerste Railpuzzelrit plaatsvindt. NS, het Spoorwegmuseum en de Stichting NVBS-Excursies sponsoren de excursieformule waardoor de deelnemers slechts € 16 kwijt zijn, heen- en terugreis inbegrepen! Laat het buiten maar lekker waaien en regenen, want in de trein wordt gestreden om de eer. Wie wordt de eerste Railpuzzelkampioen?
Ronald Bokhove schrijft en heeft een foto gemaakt t.b.v. de NVBS Nieuwsbrief: De puzzelrit is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene. De inschrijving opent op 1 oktober op de website, de aankondiging staat ook in het maandmagazine van de NVBS “Op de Rails” van oktober.  Vraagt je je af: “Waar zou de Railpuzzelrit naartoe gaan?” Naar Den H? Den Haag, maar het kan ook Den Helder zijn. De deelnemer(tje)s zullen het op 12 november ontdekken.
Start: Utrecht Centraal
De rit start op Utrecht Centraal, het hart van de Nederlandse Spoorwegen, in de loop van de ochtend met een eerste puzzel. Via een geheime route arriveren de deelnemers uiteindelijk in het Spoorwegmuseum waar verder wordt gepuzzeld. Tijdens een gezellige afsluiting wordt de winnaar bekendgemaakt en worden de prijzen uitgereikt. Met de reguliere pendeltrein van het Spoorwegmuseum is iedereen aan het einde van de middag weer terug in Utrecht Centraal.
Sponsors
De Railpuzzelrit wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Spoorwegen en het Spoorwegmuseum Utrecht en natuurlijk de NVBS, waar iedere railfan eigenlijk lid van moet zijn.
Vanuit de SNE, het reisbureau van de NVBS deze railpuzzelrit georganiseerd. De railpuzzelrit is voor iedereen open. Je behoefd dus geen lid van de NVBS te zijn, maar je kan je natuurlijk wel opgeven dat je lid wil worden. De railrookies van het spoorwegmuseum worden ook uitgenodigd om mee te puzzelen.

Stichting NVBS-excursies (SNE)
De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. De excursietraditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste eendagsexcursies, zoals de Koninginnedagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de treinvakantiereis al jaren een begrip. Daar komt de Railpuzzelrit bij.