ProRail zoekt Treinverkeersleiders

Advertentie

ProRail  bedenkt hoe ze vertragingen op het spoor voorkomt

ProRail, totaal 3400 mannen en vrouwen zorgen samen dat Nederland in beweging blijft. Dagelijks verplaatsen 1,2 miljoen reizigers en tien-duizenden tonnen aan goederen zich over een van de drukste spoorwegnetwerken ter wereld. Wij nemen de derde plaats in na Japan en Zwitserland. Deze gigantische 24-uurs operatie vraagt steeds weer om bijzonder oplossingen. Het dagelijkse treinverkeer als een puzzel in elkaar laten passen, is daar een goed voorbeeld van. Heb je ook interesse om op een van de treinverkeerleidingsposten te werken, hou dan 8 en 9 juni vrij. Op de post in Amersfoort kan je dan zien wat er allemaal bij komt kijken.

Geïnteresseerd in het werk als Treinverkeersleider?
Op 8 en 9 juni 2009 worden nationale wervingsdagen georganiseerd. In twee dagen worden alle testen en gesprekken doorlopen, en na een positief resultaat wordt je aan het einde van deze dagen direct een contract aangeboden als Treinverkeersleider bij ProRail. ProRail zorgt voor veilig treinverkeer Verkeersleiding stuurt het treinverkeer aan en levert actuele reisinformatie. Verkeersleiding coördineert bij het oplossen van  nregelmatigheden en incidenten op het spoor. Bij Verkeersleiding werken ruim 1.400 medewerkers, verdeeld over 12 treinverkeersleidersposten, ondersteund door een regionale en landelijke staforganisatie. ProRail is op zoek naar nieuwe collega’s voor de functie van Treinverkeersleider.

De centrale rol van de Treinverkeersleider

De treinverkeersleider zorgt ervoor dat de treinen op tijd kunnen vertrekken en aankomen op een station. De treinverkeersleider heeft hiervoor een groot aantal systemen en beeldschermen tot zijn beschikking. Op deze beeldschermen kan de treinverkeersleider zien of de treinen op tijd rijden of vertraging hebben. De dienstregeling van de treinen is vooraf in deze systemen ingebracht. Wanneer er geen vertraging is, bewaakt en controleert de treinverkeersleider het treinverkeer. Bij vertraging grijpt de treinverkeersleider in, en zorgt ervoor dat de vertraging zo snel mogelijk wordt opgelost. De treinverkeersleider staat in rechtstreeks contact met de machinist en is voor hem hét aanspreekpunt. Wanneer er een traject versperd is zorgt de treinverkeersleider er, samen met een aantal collega’s, voor dat er alternatieve routes worden gekozen. In gevaarlijke situaties neemt de treindienstleider de benodigde maatregelen om het treinverkeer veilig af te handelen. Wanneer er geen treinen rijden zorgt de treinverkeersleider ervoor dat er door aannemers veilig aan de sporen kan worden gewerkt. Bij calamiteiten heeft de treinverkeersleider contact met teamleden, vervoerders en overheidshulpdiensten.
Bijzonderheden
De functie treinverkeersleider is een functie die wordt uitgevoerd in een vroeg-, laat-, nachtroulering, ook op zon- en feestdagen. Tegenover deze onregelmatige diensten staat een extra vergoeding. De contractvorm is 36 uur, parttime behoort na de opleiding tot de mogelijkheden. De opleiding duurt in totaal ongeveer 26 weken, zal fulltime worden gegeven en vindt deels op je post, deels in Utrecht plaats. Voordat je bij ProRail Verkeersleiding kunt beginnen, zal je een psychologisch onderzoek assessment evenals een medisch onderzoek ondergaan. Bij een medische indicatie zoals suikerziekte, epilepsie en kleurenblindheid behoort werken bij Verkeersleiding helaas niet tot de mogelijkheden.

1 Comment

  1. waarom worden met mensen met diabetes niet aangenomen, kunnen goed ingesteld zijn of met medicijnen?? Jammer

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.