Programma “Mijn Openbaar Vervoer” compleet!

Advertentie

De NS organiseerde in het weekend van 29 en 30 september samen met regionale vervoerders Syntus en Connexxion en (regionale) partijen zoals gemeente Hengelo, ProRail en Hart van Zuid een groots evenement op de stations Enschede, Almelo, Oldenzaal en (opstappunt) Delden met als groot middelpunt station Hengelo. Het thema van dit weekend luidt “Mijn Openbaar Vervoer”. foto: Hollandmodeltrein
Maak een ritje met een prachtige historische trein!

Tussen Enschede-Almelo, Enschede-Hengelo en Oldenzaal-Delden rijden 5 historische (stoom-)treinen. Bezoekers kunnen een ritje maken en wanen zich eeuwen terug.
Op het rangeerterrein van Hengelo worden doorlopend sportdemonstraties gehouden. In verschillende mooie rijtuigen kunnen bezoekers informatie ontvangen over: Het vervoer per trein van vandaag en morgen: Directeuren van NS vertellen ieder half uur alles over het vervoer per trein en beantwoorden uw vragen.
Treinen en milieu en uzelf en het mileu: Hoe milieuvriendelijk is een trein? En hoe
milieuvriendelijk bent u zelf? Kom er achter op 29 en 30 september.
Het Hart van Hengelo in de toekomst, Wat gaat er de komende tijd allemaal gebeuren in de stationsomgeving en hoe komt het er straks uit te zien? U ziet het tijdens het evenement!

Luisteris is een voorlichtingsprogramma. Het is bedoeld om jongeren bewust te maken wat de gevolgen kunnen zijn van onbezonnen gedrag, agressie, groepsgedrag en geweld op en bij perrons en bij het spoor. Laat u er alles over vertellen door NS en ProRail.

Op zaterdag 29 september rijdt wegtrein Bello vanaf het station langs o.a. de zaterdagmarkt en treincafe Blauwe Engel. Meerijden is gratis. De trein vertrekt elk half uur.

Oldenzaal is de busstad van het weekend! Oude bussen en nieuwe bussen staan voor u klaar.
Syntus staat er met een Rad van Avontuur, waar uiteraard prijzen mee te winnen zijn.
Ook altijd al benieuwd in wat voor klederdracht de conducteur vroeger liep? Op 29 en 30 september ziet u het op de catwalk in Enschede. Elk uur een demonstratie!
Bovenstaande activiteiten zijn slechts een greep uit het uitgebreide programma!

De kaartverkoop voor het evenement bij: de Kiosk op het perron van station Almelo de loketten van station Hengelo en Enschede Tevens kunnen bezoekers op de dagen zelf kaarten kopen in Delden, Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal. Met het toegangsbewijs kunnen mensen de gehele dag meerijden in alle reguliere treinen tussen Wierden en Enschede en tussen Goor en Oldenzaal en alle historische treinen.
Voor volwassenen kosten de kaarten 7,50 euro en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar 2,00 euro.