Prinses Máxima opent op 17 november station Amsterdam Bijlmer ArenA

Advertentie

Het trein-, metro- en busstation Amsterdam Bijlmer ArenA in Amsterdam Zuidoost is klaar. De afgelopen zes jaar is hard gewerkt om dit station op tijd af te krijgen. Zaterdag 17 november opent prinses Máxima officieel het nieuwe station Amsterdam Bijlmer ArenA. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer van het Centrum Zuidoost is sterk verbeterd met het station Amsterdam Bijlmer Arena. Het station bestaat uit veel glas en veel licht. Reizigers hebben hierdoor een goede oriëntatie, overzicht, comfort en een gevoel van veiligheid. Kenmerkend voor het station is de fraai vormgegeven stationsoverkapping. Dit bijzondere dak is in vijf weekeinden gebouwd.
Naast een nieuw station is de spoorlijn Amsterdam-Utrecht verdubbeld van twee naar vier sporen. En de 1.800 meter lange spoorboog zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen luchthaven Schiphol en Utrecht. Overstappen in Duivendrecht hoeft niet meer.
Het nieuwe station verbindt de Arena boulevard en het winkelcentrum Amsterdamse Poort. Beide gebieden zijn ook aangepakt. Nieuwe bestrating, hangende verlichting als een sterrenhemel, ander straatmeubilair en beplanting geven het gehele gebied een nieuwe en éénduidige uitstraling.
Programma
Op 17 november wordt het station feestelijk geopend. Het feest begint om 14.00 uur. Om 17.00 opent prinses Máxima samen met het publiek officieel het station. De viering wordt afgesloten door Berget Lewis. Verder is er de hele middag veel zang en dans, straattheater en diverse sport & spel activiteiten.

Thema: “verbinden en verbondenheid”In stadsdeel Zuidoost wonen en werken 140 verschillende culturen. De bewoners van Zuidoost vormen met hun verschillende culturen verbindingen over de hele wereld. Station Amsterdam Bijlmer ArenA verbindt Zuidoost met de wereld en de wereld met Zuidoost. Eén van de uitingen van het thema “verbinden en verbondenheid” is de Vanenlijn die gespannen wordt tussen de Amsterdamse Poort en de Arena boulevard onder het station door. Stadsdeel Zuidoost vraagt aan iedereen die woont, werkt of Zuidoost bezoekt, en zich verbonden voelt met Zuidoost, een eigen vaan te maken. Deze week kan iedereen zelf een vaan maken in het Vanen atelier Hoekenrode. Al het materiaal is daar aanwezig. Het Vanen atelier is gevestigd in de laatste ruimte van de voormalige winkels op Hoekenrode plein.
Openingstijden: maandag van 15.00-18.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 12.00-18.00 uur.
Andere festiviteiten
Openingsfeest winkelcentrum Amsterdamse Poort
Na alle verbouwingswerkzaamheden is het winkelcentrum Amsterdamse Poort weer een winkelcentrum van allure. Dit wordt op 17 november gevierd met een openingsfeest voor het publiek, winkeliers en bewoners. Op het Bijlmerplein vinden diverse optredens plaats en het winkelend publiek wordt verrast met diverse extra’s. Een mini-trein verbindt het winkelcentrum Amsterdamse Poort met de feestelijkheden op plein Hoekenrode, station Amsterdam Bijlmer ArenA, de ArenA Boulevard en andersom. Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur.
Open Huis Bijlmermeer
Laat u verassen! Maak een toer langs een aantal woonprojecten in de vernieuwde Bijlmermeer. Bezoek het project dat u wilt: bijvoorbeeld een woning aan het water, een nieuw appartement of eengezinswoning. De deur staat voor u open. Vertrekpunt: Rode Dubbeldekker bij Station Bijlmer/Arena. Tijd: 12.00 uur tot 15.30 uur. Ruim zes jaar is er hard gewerkt, maar het indrukwekkende station Amsterdam Bijlmer ArenA is nu nagenoeg voltooid.

Bron: Projectbureau Zuidoostlob