Primeur voor ‘Kamper lijntje’

Advertentie

Het werkt aanstekelijk. Als één schaap over de dam is volgen er meer, zegt het Nederlandse spreekwoord. Dat geld ook voor Stadler, want de treinreizigers op de treintrajecten Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen stappen vanaf 10 december 2017 in de gloednieuwe FLIRTS treinen van Keolis Nederland. De Zwitserse treinfabrikant Stadler bouwde hiervoor 16 elektrische Flirt-treinen in opdracht van Keolis Nederland. De treinen hebben een frisse blauw/witte uitstraling. Verschillende silhouetten, op de zelfde plaats waar Limburgse treinen de Leeuw hebben staan, geven steden aan die de trein begin december aandoet.
De Flirt treinen die Keolis Nederland in opdracht van de provincie Overijssel inzet op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen zijn van alle moderne gemakken voorzien: wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen om de telefoon op te laden in de eerste en tweede klas, informatieschermen, een gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet. De tweede klas kenmerkt zich door een hoog niveau. Het verschil met de eerste klas is nauwelijks te zien. Wat opvalt, zijn de glazen deuren en tussenpanelen die zorgen voor een zicht door de hele trein.
Emile Broersma ( vice directeur operations Keolis Nederland): “In de treinen zijn camera’s aanwezig. Daarnaast reizen er altijd medewerkers Service & Veiligheid mee op onze treinen. Zij zijn er om de vragen van onze reizigers te beantwoorden, controleren vervoerbewijzen en grijpen in wanneer de situatie daar om vraagt. Deze gastheren en -vrouwen zorgen ervoor dat onze medewerkers en reizigers zicht prettig en veilig voelen aan boord van onze treinen”. Bron: Zwolsche Adviesgroep 500