Plassen kan weer in de Sprinter

Advertentie

De sprinter op station Sloterdijk

We komen ze steeds vaker tegen: de vernieuwde sprinters met een schuiftrede en rolstoeltoegankelijk toilet. Inmiddels zijn 66 van de 131 Sprinters (type Sprinter Light Train) vernieuwd en daarmee is de NS over de helft. Met de vernieuwing biedt deze trein het hoogste niveau van toegankelijkheid en nog meer comfort, passend bij de wensen van al onze reizigers

Sprinters klaar voor de toekomst

NS laat de 131 Sprinters vernieuwen door het consortium Bombardier Siemens Lighttrain in Aken. Per set van twee gaan de treinen naar de werkplaats in Aken, waar de helft van deze treinen destijds ook is gebouwd door Bombardier. Na een paar weken keren de treinen stuk voor stuk weer terug.

Call for aid

Naast een groot rolstoeltoegankelijk toilet en aan weerszijden van het balkon een schuiftrede krijgt de trein twee gemarkeerde plaatsen voor rolstoelen, een plek voor twee fietsen en een speciale noodknop, call for aid. Met deze knop krijgt de reiziger, in geval van nood, direct contact met de machinist. Voor mensen met een visuele beperking is tactiele (=voelbare) en auditieve (=hoorbare) informatie aangebracht zodat zij zo goed mogelijk op de tast hun weg kunnen vinden in en rond het toilet.
Vorig jaar heeft de NS in deze Sprinters alle stoffen stoelbekleding vervangen door nieuwe kunstleren zittingen voor meer comfort voor onze reizigers. Naar verwachting zijn alle 131 Sprinters, die er als nieuw uitzien, eind 2021 vernieuwd. Bron en foto’s NS

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.