Perron Europa – een boek voor iedere treinliefhebber

Advertentie

Men praat steeds over de treinen in Europa. Het plan is dat iedereen, ook de regering alle reizen beneden de 700 km per trein doet en het vliegtuig links laat liggen. De nieuwe Rotterdamse uitgeverij FJORD bracht een boek vol inspiratie én praktische tips voor een treinreis door Europa. Lange en korte reizen, ver en dichtbij, smalspoor en tandradbanen ze staan er allemaal in.Slow travel, groen en duurzaam en altijd een onvergetelijke ervaring. Nu eens geen boek over de nieuwste treinen maar een prachtig boek met alle plaatsen waar je met de trein kan komen.

Een pracht van een KERSTcadeau voor slechts € 29,50 natuurlijk te bestellen bij BOL.Com.

Perron Europa

Met de trein op reis door Europa. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad of uitstappen aan zee. Elke treinreis, kort of lang, is een avontuur. Dit boek bevat inspirerende verhalen, unieke foto’s en veel praktische reistips voor een Europese ontdekkingsreis per trein. Alle routes starten vanuit Nederland en België. Kriskras door Europa, in alle windrichtingen, liggen tienduizenden kilometers aan spoorlijnen. Reizen over het spoor is slow travel, het landschap zien veranderen, onderweg uitstappen wanneer je wilt en mensen ontmoeten. De auteurs met heel veel ervaring zien de rozerode midzomernacht in Lapland, rijden in klassieke treinen door Schotland en Zwitserland en gaan tussendoor de natuur in. Ook reizen ze helemaal naar het einde van het continent en komen terecht in Odessa en Cádiz. Ze gaan een weekend naar steden als Londen, Parijs en Brussel en pakken de nachttrein naar Land’s End. Bart Giepmans, hij kreeg van zijn vader voor zijn 10 de verjaarddag een NS-Jaarkaart om Nederland te ontdekken, dat was het begin vn zijn reislust en Bonita van Lier treinen allebei reizen al zo’n 30 jaar dwars door Europa. Samen met het team van hun eigen Railtripping.com schreven ze dit boek voor iedereen die graag met de trein op reis wil, maar niet weet waar te beginnen.

Een van de enthousiaste kopers van dit boekwerk

Dit is een bijzonder boek. Namelijk een praktische reisgids en bundel met inspirerende reisverhalen in één. Of je nu wel of niet direct in de trein stapt, zodra je begint te lezen, ben je op reis in Europa. Het is verbazingwekkend waar je zoal met de trein kunt komen. Lapland, de eilanden in de Duitse Oostzee, de Portugese Douro-vallei: stuk voor stuk verrassende bestemmingen waarbij je niet meteen aan het spoor denkt. Het enthousiasme van de auteurs is aanstekelijk. Je krijgt echt zin om op pad te gaan. Zeker als je kijkt naar de mooie beelden die ze onderweg maakten. In de eerste hoofdstukken leggen ze uit, hoe je zo’n langere treinreis het beste aanpakt. Dat doen ze helder en ook eerlijk. Want internationaal reizen met de trein is niet altijd simpel. Wat je voor al dat uitpluizen van routes en dienstregelingen terugkrijgt, is echter meer dan de moeite waard. Het speurwerk vooraf maakt in feite deel uit van de voorpret. Net als het lezen van Perron Europa!

Productspecificaties Perron Europa

Taal:                         Nederlands

Bindwijze:                Paperback

Aantal pagina’s:      304

Illustraties:               Veel prachtige kleuren foto’s

Hoofdauteur:           Bart Giepmans

Tweede Auteur:       Bonita van Lier

Hoofduitgeverij:      Uitgeverij Fjord

EAN:                        9789083014883

Prijs :                        29,50

Bestellen:               Bol.com

 

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

  1. Prachtig boek. Aanrader voor elke treinliefhebber.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.