Per trein naar hartje SAIL 2010

Advertentie

De NS hijst haar Sail vlag tijdens het evenement t/m 22 augustus. De vervoerde over de rails, zet extra en langere treinen in om zoveel mogelijk bezoekers comfortabel naar het evenement te brengen. Het evenemententerrein bevindt zich achter station Amsterdam Centraal. Bij alle NS-servicepunten is een folder beschikbaar met een plattegrond van de stations- en SAIL-omgeving evenals extra terugreisinformatie.

Extra treinen
Noord-Holland: Ook en vrijdag rijden tussen 19.00 en 24.00 uur extra stoptreinen tussen Amsterdam Centraal en Uitgeest v.v. In het weekend rijden deze extra treinen tussen 8.30 en 24.00 uur. In het weekend stoppen de Intercity’s tussen Amsterdam en Enkhuizen op alle stations in Purmerend.
Flevoland: Tijdens SAIL rijden ’s avonds tussen 20.00 en 24.00 uur extra Intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Lelystad v.v. Aanbieding voor klanten met een E-ticket NS verwacht veel drukte op de stations en bij de kaartautomaten. Via internet kan snel en gemakkelijk een NS-vervoerbewijs via E-ticket gekocht worden. Dan profiteert de reiziger ook van een speciale aanbieding van Shakies op station Amsterdam Centraal. Verdere informatie op www.ns.nl/eticket.

Amsterdam Centraal in nautische sfeer
In de centrale hal draait de toepasselijke film ‘Die letzten Segelschiffe’. In 1930 filmde de talentvolle amateur Heinrich Hauser een boottocht op de viermastbark ‘Pamir’ van Hamburg naar Zuid-Amerika. De film is onlangs gerestaureerd door EYE Film Instituut. De vertoning is samen met hen mogelijk gemaakt. In de treinen naar Amsterdam delen conducteurs vouwbootjes uit aan kinderen.

Reisinformatie
NS heeft samen met onder andere de SAIL-organisatie en gemeente Amsterdam een bereikbaarheidsfolder gemaakt. Deze is ondermeer verkrijgbaar bij alle NS-servicepunten.