Per trein door het Land van de Rijzende Zon

Advertentie

Reis mee met de Shinkansen Kogeltrein

Maak kennis met de bijzondere cultuur

Een 17 daagse reis door het land van de reizende zon

Reizen per trein is dé ideale manier om een land te leren kennen. Dat geldt niet alleen voor Zwitserland. Wat dacht u van het land van de rijzende zon te verkennen. Japan heeft een dicht spoorwegnetwerk; de treinen zijn comfortabel, veilig en rijden zeer punctueel. Japan is terecht trots op zijn shinkansen hogesnelheidstreinen die over een netwerk van 20.000 km alle belangrijke steden razendsnel met elkaar verbinden.

De 17-daagse individuele rondreis per trein van Incento is ideaal voor een eerste kennismaking met Japan. Alle hoogtepunten van het bekendste eiland Honshu zijn hierin opgenomen. De reis is vol afwisselingen. U zult verbaasd zijn van de tempels, schrijnen, grote steden, natuur en cultuur en natuurlijk het reizen met de ‘shinkansen’ kogeltreinen. U logeert in comfortabele 3- en 4-sterren hotels. Tijdens enkele overnachtingen met diner in Japanse ryokans ervaart u de tradities van dit schitterende land. Naast geplande excursies is er veel tijd en vrijheid om op eigen gelegenheid en in eigen tempo allerlei bestemmingen te ontdekken. Uw accommodatie en de Japan Rail Pass zijn in elk geval geregeld.

Na een lange vlucht per KLM van circa 11 uur komt u aan in Tokyo

U wordt opgewacht door een Engelssprekende gids die u zal helpen met het inwisselen van de Japan Rail Pass voucher naar de echte Rail Pass bij JR Railways op Narita Airport. Tokyo is een groot. Tijdens de stadstour krijgt u een goede indruk van de stad en de verschillende bezienswaardigheden zoals: Tokyo Tower, de oostelijke tuinen van het Keizerlijk Paleis en de Senso-ji Tempel.

Interessant is ook de dagtocht naar Nikko ongeveer 150 kilometer ten noorden van Tokio. De omgeving is beschermd als Nationaal Park. Nadat u een beetje Japans geleerd heeft volgen twee vrije dagen in Tokio om activiteiten op eigen gelegenheid te ondernemen. U kunt een dagexcursie nemen naar de beroemde berg Fuji waar u tot het 5e station op 2300 meter hoogte gaat.

Vertrek van Tokyo Station met de “Shinkansen” kogeltrein naar Nagano, een rit van 85 minuten. In Nagano overstappen op de Nagano Electric Railway naar Yudanaka (45 min). Uw grote bagage wordt per Express Bagageservice opgestuurd naar uw hotel in Kanazawa, waar het de volgende dag aankomt. U hoeft dus uw grote koffer niet zelf per trein te vervoeren. Maak wel een rugzak of kleine trolley klaar voor de overnachting in Yudanaka

NB. Let op niet alle treinen of banen (o.a. de Nagano Electirc Railway)  zitten in de JR Railpas.

Tijdens uw reis wordt uw grote bagage bijna altijd per Express Bagageservice opgestuurd naar uw volgende hotel. U hoeft dus uw grote koffer niet zelf per trein te vervoeren. Zo ook op de trein per “Shinkansen” kogeltrein naar Kyoto.  Vergeet u in deze tweede stad ( Oude Keizerstad) van Japan ook niet de Tenryuji tempel en de Togetsukyo brug te bezoeken.

De Japan Rail Pass biedt u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een dagtour naar Hiroshima te maken. De “Shinkansen” kogeltrein brengt u comfortabel en in minder dan 2 uur van Kyoto naar Hiroshima. Hier stapt u over op de trein en veerboot (in de JR Pass inbegrepen) naar Miyajima.  De terugreis naar Kyoto is ook per “Shinkansen” kogeltrein. Let op deze 16 dagen zijn zo om, want in de namiddag neem u de trein richting Osaka Airport en op 17 dag vliegt u weer terug naar het gewone Nederland.

Meer informatie over deze fantastische treinreis van dag tot dag, de treinen, prijzen en arrangementen kunt u lezen op http://www.incento.nl/  Heeft u nog vragen via info@incento.nl of bellen, ja dat kan nog bij Incento, tel.: 035 6955111.