Passie voor Spoor?

Advertentie

Voor de lol een treintochtje maken? Foto’s maken van een goederentrein op een rangeerterrein of van trams in een vreemde stad? Surfen op internet op zoek naar beeldmateriaal van fraaie treinen? Avonden op zolder met een modelbaan? Interesse in de techniek van oude en moderne vervoersmiddelen en van beveiligingssystemen? Weet dat je als trein- en tramliefhebber niet de enige bent. De NVBS is een vereniging waar belangstellenden in het spoor- en tramwegwezen elkaar vinden. Wie lid wordt, kan profiteren van vele voordelen.
Maandelijks verschijnt het fraai geïllustreerde blad Op de Rails; op de website www.nvbs.com staat actuele informatie. In alle delen van het land worden bijeenkomsten belegd waarop presentaties gehouden worden over trein en tram in binnen- en buitenland. De Stichting NVBS Excursies organiseert reizen. Er is ook een afdeling Jongeren. In de NVBS Winkel kun je boeken en dvd′s over railverkeer kopen. En voor wie zich wil documenteren zijn er de NVBS-Bibliotheek en de Stichting NVBS Railverzamelingen. De winkel, de bibliotheek en de documentatiecentra zijn gevestigd in “NVBS Centraal” in het stationsgebouw van Amersfoort. Sinds kort is er een korte geschiedenis van de spoorwegen in Amersfoort”NVBS centraal-Passie voor spoor” voor € 1,50 plus portokosten te koop.
Op diverse plaatsen zijn er afdelingen die maandelijks een bijeenkomst houden, waar leden door middel van presentaties informatie met elkaar uitwisselen. Deze avonden bieden een uitgelezen kans om andere spoorhobbyisten te ontmoeten. De agenda voor de komende periode is steeds op de homepage van de website te vinden.
Wat heel belangrijk is: ook jongeren voelen zich thuis bij de NVBS. De afdeling Jongeren organiseert speciaal voor leeftijdgenoten bijzondere activiteiten: een wedstrijd treintrekken bijvoorbeeld of een rondje Duitsland per trein.

Lid worden?
Nieuwsgierig geworden en meer willen weten, een proefnummer van Op de Rails ontvangen of lid worden? Kijk eens op de website en meld je aan.