Passie voor modelbouw

Advertentie

ontrax 2014Dit jaar organiseert Het Spoorwegmuseum voor de zesde keer het drukbezochte evenement On traXS! Het evenement staat bekend om zijn mooi afgewerkte en uitgelichte modelspoorbanen. Om de kwaliteit van de banen te waarborgen is deelname uitsluitend op uitnodiging. Aan de modelbanen worden hoge eisen gesteld, met name op het gebied van afwerking en belichting. Daardoor is de top van de modelbouw jaarlijks in Het Spoorwegmuseum aanwezig. Modelbouwers werk soms jarenlang vol passie en geduld aan hun projecten, werk dat voornamelijk achter de schermen plaatsvindt. De modelbanen worden tot in de kleinste details verfijnd, vaak monnikenwerk op de vierkante millimeter. David van Dam portretteerde 9 modelbouwers op hun werkplek, meestal thuis op zolder. De fotoserie ‘Passie voor perfectie, de wereld van de modelbouwer’ geeft daarmee een prachtig kijkje achter de schermen van de modelbouw.
Fotograaf David van Dam
David van Dam (1978, Hoorn) is fotograaf sinds 2004. Hij begon zijn carrière als stagiair bij het Utrechts Nieuwsblad. Zijn eerste gepubliceerde nieuwsfoto was van stoomlocomotief De Arend die na de verbouwing in 2005 terugkwam naar Het Spoorwegmuseum. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest voor de GPD is hij sinds 2010 zelfstandig fotograaf. Hij werkt vooral voor NRC Handelsblad en het Nederlands Dagblad en is gespecialiseerd in politiek, portret en achtergrondreportages.
Passie voor perfectie, de wereld van de modelbouw – Fototentoonstelling David van Dam – 7 maart t/m 5 mei 2014. Een goede raad: Ga met de trein, er is weinig parkeerruimte bij het museum. En misschien bestaat de mogelijkheid om met de trein van Utrecht CS naar het museum te rijden.
On traXS! Is het komende weekend 7 t/m 9 maart 2014 in het Spoorwegmuseum te Utrecht