Papieren spoorboekje keert terug

Advertentie

Het in 2010 door NS afgeschafte papieren spoorboekje is vanaf vandaag dankzij Treinreiziger.nl en Rover toch weer verkrijgbaar. Het gaat om een minispoorboekje met alle intercitytreintijden. Handig, want per 9 december verandert één op de drie treintijden. Het nieuwe spoorboekje is verkrijgbaar via de AKO boekwinkels
Het minispoorboekje bevat niet alleen alle belangrijke treintijden van de dienstregeling 2013, maar ook praktische informatie voor treinreizigers. Zoals informatie over de nieuwe dienstregeling, reizen met de OV-chipkaart en nuttige OV-adressen. Stoptreinen zijn niet in het boekje opgenomen.
In 2010 verving NS het papieren spoorboekje door een digitale versie. Zowel Treinreiziger.nl als Rover merkte dat na het afschaffen er nog veel vraag is bij reizigers naar het gedrukte spoorboekje. De organisaties besloten de handen ineen te slaan en zelf een papieren spoorboekje te produceren. Daarbij is er gebruik gemaakt van de digitale treintijden van NS.  Het minispoorboekje is vanaf 4 december, voor het ingaan van de nieuwe dienstregeling, voor €2,75 te koop bij de vijfentwintig stationswinkels van de AKO. Daarnaast kan het boekje online besteld worden via minispoorboekje.nl. Rover-leden ontvangen het spoorboekje gratis per post. In totaal verschijnt het boekje in een oplage van 10.000 stuks.