Paas treinweekend

Advertentie

Het Paasweekend is doorgaands het weekend, dat alle toeristische spoor- en tramlijnen uit hun winterslaap ontwaken.

Maak er met Weekendjeweg.nl er een heel treinenweekend van. Zoek een historische lijn uit, waar u een rit mee zou willen maken. Noteer de plaats en zoek op weekendjeweg.nl deze plaats op, een treinkaartje en hotelletje voor één bedrag, voor twee personen. Deze toeristische- en historische lijnen hebben met Pasen meestal ook nog een speciale aanbieding.

De Koningslijn komt weer op stoom. De kolen gaan op het vuur. Stoom lekt hier en daar uit de poriën van het zwarte ros. En dan, de stoomfluit galmt. De Paasritten kunnen beginnen. Zondag 8 en maandag 9 april is het weer historisch verantwoord op de Koningslijn. Op deze beide paasdagen kunt u instappen op station Beekbergen, vertrektijd 12.30 uur, of op het NS-station in Apeldoorn, vertrektijd 13.25 uur. Daarna gaat de reis via station Beekbergen naar Eerbeek. Op station Beekbergen blijft de stoomtrein 40 minuten staan. Voor jong en oud de gelegenheid kennis te maken met het “stoomdepot” van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). Na de ontdekkingstocht door het stoomdepot klinkt de stoom- en conducteursfluit: instappen! De stoomtrein woefelt en fluit voort naar Eerbeek door het gevarieerde Gelderse landschap van stad, dorp, weilanden en bossen. Vanuit Eerbeek gaat het terug naar Apeldoorn, aankomst aldaar is 16.04 uur.
Meer informatie is te zien op de VSM-website: http://www.stoomtrein.org/.

Ook de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij stoomt weer. Vanaf nu rijden de stoomtrein en de Schienenbus van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij weer volgens reguliere dienstregeling door het heuvelland van Valkenburg naar Simpelveld en over de Miljoenenlijn naar Kerkrade. Alle informatie over de activiteiten en bijzondere evenementen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in 2012 zijn terug te vinden op de website http://www.miljoenenlijn.nl/ of bel met 045-544 00 18 voor het aanvragen van een brochure.

Maar ook andere lokale spoor- en tramlijnen zijn de moeite waard om om eens een rit mee te maken. o.a.
Museum Buurtspoorweg (MBS), Haaksbergen – Boekelo
Museumstoomtram Hoorn – Medemblik
Stadskanaal Rail (STAR), Musselkanaal – Stadskanaal – Veendam
Museum Tram Amaterdam

Stichting voorheen RTM
Stoomtrein Goes – Borsele (SGB),
Tramlijn Nederlands Openluchtmuseum (NOM) te Arnhem
Corus Stoom IJmuiden op het terrein van Corus in IJmuiden