www.treinennieuws.nl Deze populaire website voor treinen liefhebbers werd geboren uit frustraties omdat de geldkranen voor de promotie van treinen en treinennieuws, maar ook de modelspoorbouw werden dicht gedraaid. Advertentie opdrachten werden geannuleerd. Roco, Fleischmann en Märklin balanceerde aan de rand van een faillissement. De Nederlandse en Belgische vestigingen, van deze firma’s die al jaren lang toon aangevende bedrijven waren, werden gesloten.

De motor achter deze website met al het nieuws op treinengebied, zijn enthousiaste mensen die ruim 10 jaar geleden niet durfde te dromen dat nu gemiddeld 800 bezoekers iedere dag langs komen surfen. Een zoon was het gemopper over de financiële crises zat en ging bij thuiskomst na een verjaardag feestje aan de slag. De naam Treinennieuws was nog vrij en werd direct geclaimd en vastgelegd. Na een paar uurtjes nachtwerk, maar dat is schijnbaar gewoon voor computer freaks, was het eerst resultaat klaar en werd naar de “redactie” gemaild. Die zag dit helemaal nog niet zitten. Treinliefhebbers willen papier in hun hebben. Ook beursbezoekers willen de nieuwste modellen van dichtbij op hun “echtheid” kunnen beoordelen. Op stoomfestiviteiten wil men het sissen van de locomotief kunnen horen en stoomlucht kunnen opsnuiven. Maar de redactie heeft het mis gehad.

Direct na de lancering bleek dat er wel degelijk mensen waren die (dagelijks) even kwamen surfen of er nog nieuws was. De redactie begon in te zien, dat de website ook in een behoefde kon voorzien. Schoorvoetend kwamen oud abonnees ook eens kijken en al gauw bleek dat wat lang als onbereikbaar leek toch gebeurde. Langzaam maar zeker kwamen de positieve reacties binnen. De technische computerman die treinen maar niets vond,”Dat was iets voor zijn vader”, zag dat zijn missie om “treintjesgekken” ook aan de pc te krijgen lukte. Hij bouwde een berichten- en twitter service in. Maakte het mogelijk om foto’s te downloaden.

Hij hoopt nu dat zijn laatste toevoeging het forum ook lezers en deelnemers gaat krijgen. Al is het forum van treinennieuws.nl geen mopperpagina, maar meer een mogelijkheid om andere gelijk gestemde lieden mee te laten genieten van o.a. hun foto’s en belevenissen. Nu zeven jaar later blijkt dat onze website die speciaal is ontwikkeld om u te voorzien van uitgebreide en gedetailleerde informatie: 24 uur per dag bereikbaar 7 dagen per week in een behoefte voorziet.