‘Oscar’ voor het Spoorwegmuseum

Advertentie

Award Spoorweg museum s
Het met recht trotse team

Gisteren heeft Paul van Vlijmen, directeur van Het Spoorwegmuseum, in Disneyland Anaheim de Thea Award voor de Vuurproef in ontvangst genomen. Deze Award kan worden beschouwd als de ‘Oscar’ voor de attractie-industrie wereldwijd. Het Spoorwegmuseum krijgt de prijs in de categorie ‘4D Simulator Limited Budget’. Prijswinnaars in andere categorieën waren dit jaar onder andere Cirque du Soleil voor Michael Jackson ONE™ en Walt Disney World Resort voor Enchanted Tales with Belle.
De Themed Entertainment Association (TEA) is een mondiale organisatie waarin designers, leveranciers en bouwers van attracties en themalocaties zijn verenigd. Jaarlijks reiken zij internationaal prijzen uit aan projecten op het gebied van ‘Experience design’ en ‘Thema entertainment’.
De Vuurproef is bedacht en ontwikkeld door Het Spoorwegmuseum en is uitgevoerd samen met de partners Il luster, House of Secrets, Jaap Verburg Ontwerp en Kloosterboer Decor. De attractie vertelt op originele wijze het verhaal van twee eeuwen spoorgeschiedenis met in de hoofdrol Rutger Hauer en Nhung Dam. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elementen uit de pretparkindustrie. Bezoekers denken te beginnen aan een rondleiding door een museumdepot maar krijgen door een verrassende wending zelf de controle over een trein. Met deze attractie bouwt Het Spoorwegmuseum het concept van ‘educatie door vermaak’ verder uit.
award sBekijk de Vuurproef trailer
Voor informatie over de TEA en de andere winnaars van de Thea Award zie hier