Opruimwerkzaamheden Stavoren

Advertentie

Tientallen medewerkers hebben gisteren en vanmorgen voorbereidingen getroffen om de chaos op te ruimen welke zondagavond laat is ontstaan bij het treinongeluk in Stavoren.

Nadat eerst voorbereidingen waren afgerond, zoals het verwijderen van verkeerspalen en lantaarnpalen, kon als eerste de tankauto worden verwijderen en later de locomotief en de slijpwagen. Alle wrakstukken zullen op pontons worden getakeld waarna ze vanavond teruggebracht worden naar de Italiaanse eigenaar. Morgen zullen waarschijnlijk alle zaken, zoals lantaarnpalen, weer teruggeplaatst. Het treinverkeer is inmiddels weer hervat.

Sinds zondagavond is er door diverse experts onderzoek gedaan en ook vannacht is het takelen regelmatig stilgelegd wegens onderzoek. Vanmiddag heeft ProRail samen met de Burgemeester een bezoekgebracht aan Stavoren.

Foto: via Twitter

Meer foto’s en filmpjes via het forum.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.