Open dag bij Friese Stoomtrein Mij

Advertentie

Voor alle (trein)enthousiastelingen, omwonenden en geïnteresseerden organiseert de Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM) op zaterdag 23 april een open dag. De toekomstige remise van de stoomtrein is op die dag tussen 10:00 en 16:00 uur door iedereen te bezichtigen. Op locatie wordt voorlichting en informatie over de remise en maatschappij gegeven. Voor de bedenker van de meest originele naam van de remise zijn er kaartjes voor de stoomtrein te winnen. De stoomlocomotief die komend weekend naar Nederland komt is live te volgen op de open dag.
Remise
De in aanbouw zijnde remise van de FStM wordt vanaf juli het onderdak voor de locomotieven en rijtuigen van de maatschappij. Een stoom, diesel en rangeer-locomotief en zes rijtuigen vinden straks hun plaats in of rondom de remise. Daarnaast zal de eigen treindienst vanuit de remise de trein aansturen. De remise van de FStM is te vinden aan de Zuidwesthoekweg in Sneek en staat ca. 400 meter van het trein en busstation van Sneek.

Werkgroepen
Op het Open Huis presenteren de verschillende werkgroepen van de FStM zich. Zo laat Techniek zijn wat er komt kijken bij het rijdend houden van een stoomtrein, voorziet de werkgroep Horeca de bezoekers van een drankje en geeft Marketing & Communicatie een preview van de splinternieuwe website in aanbouw. Uiteraard zijn er ook andere werkgroepen vertegenwoordigd. Voor degenen die zelf misschien vrijwilliger willen worden bij de FStM is dit de gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen bij een stoomtreinmaatschappij.