Op reis Open Monumentendag 2014

Advertentie

op reis logoOpen Monumentendag 2014 heeft dit jaar als thema Op reis. Zij laten de mensen op 13 en 14 september reizen, over land, over water en door de lucht. Ook zijn de verborgen plekken, die normaal gesloten zijn voor het publiek zoals koninklijke wachtkamers op diverse stations, dit weekend heel vaak open.
Open Monumentendag 2014 gaat terug in de tijd en vertelt de verhalen van de monumenten; onze getuigen van het verleden. Met reizen, vervoer en transport verhaalt de Open Monumentendag over de dynamiek die daarmee gepaard gaat, de invloed die reizen en vervoer hebben gehad en nog steeds hebben op het aanzien van Nederland, de inrichting van het land en de steden, de manier van leven en het forenzen – zoals we dat in Nederland vandaag de dag doen. Want het gaat niet alleen over toen; de verhalen van toen verklaren het aanzien van nu en inspireren ons voor de toekomst.
Op reis gaat over middelen van vervoer, over mobiel erfgoed, over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek, over pleisterplaatsen, over werkplaatsen, remises, koetshuizen, werven en natuurlijk veel meer. Want elke gemeente zal zijn eigen draai aan het thema geven en overal in Nederland zal dat in het weekend van 13 en 14 september 2014 verrassende openstellingen en activiteiten opleveren.
2014 is ook het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed, mede de aanleiding voor de Stichting Open Monumentendag om dit jaar voor het thema Op reis te kiezen.
Stichting Open Monumentendag geeft dit jaar samen met Stichting Mobiele Collectie Nederland het boekje Op reis uit. Meerdere autoriteiten op het gebied van mobiliteitsgeschiedenis schrijven mee aan de publicatie. Diverse onderwerpen met betrekking tot gebouwen, infrastructuur en mobiel erfgoed worden aangesneden. Onderwerpen die te maken hebben met reizen via het water, het spoor, de weg en de lucht. De intercity van de Gouden Eeuw en prachtig gerestaureerde stations als kunt u o de Open Monumentendag bekijken volgens dit unieke boekje.
De toon van de publicatie is inspirerend en anekdotisch. Het accent ligt op reizen van mensen maar er is ook aandacht voor reizen van goederen. Op Reis: van trekschuit tot trein.
omslag opreisGebonden softcover

Geheel in kleur

128 pagina’s

formaat: 22,5 x 17,5 cm

Prijs € 10,00

Niet in de boekwinkel te koop

Maar hier te bestellen