Ook werken bij de NS?

Advertentie

Ontdek werken bij NS op het Carrièrestation in Utrecht. De tevredenheid van de NS reiziger wordt maar voor een deel bepaald door functionele zaken als een zitplaats en op tijd rijden. De NS maakte afgelopen week ook een goede beurt wat hun zeker ten goede zal kwam. “Lach maar, de NS kreeg deze week gelijk. Hoongelach viel NS en ProRail ten deel, omdat ze vanwege een paar sneeuwvlokjes de dienstregeling uitdunden. Maar naarmate de dag vorderde en de files groeiden, bleek hun aanpak de juiste”, schreef Elsevier.
Ook emotionele zaken als gastvrijheid en tijdsbesteding speken hier een grote rol. De treinthriller op WhatsApp is een klein experiment om te kijken hoe reizigers hierop reageren. De eerste reacties op het initiatief zijn zeer positief! Om de tevredenheid van de reiziger mogelijk te maken, moet er ook genoeg personeel zijn die de NS die hart voor de zaak hebben.
Vandaag opende president-directeur Roger van Boxtel het Carrièrestation in de stationshal op Utrecht Centraal. In deze pop-up maken bezoekers kennis met NS-medewerkers en krijgen informatie over de verschillende mogelijkheden bij een van de grootste werkgevers van Nederland. NS biedt rond de 200 vacatures voor allerlei opleidingsniveaus, leeftijden en vakgebieden; van operatie tot marketing en communicatie.
Geïnteresseerden die binnen stappen krijgen van NS-medewerkers uitleg over de verschillende mogelijkheden. Zo liggen er kansen binnen de werkgebieden: IT (developers en analisten), techniek (engineers en monteurs), marketing en communicatie (adviseurs en projectmanagers), finance (businesscontrollers) en retail (winkelmedewerkers en -managers).
Walter Vos, sinds vorig jaar werkzaam bij IT van NS: “Iedereen kent NS en iedereen heeft wel een beeld bij het werk dat wij doen. Dat vind ik persoonlijk heel aantrekkelijk. Wat minder mensen weten is dat NS ook over een grote IT-afdeling beschikt. Binnen IT ben ik werkzaam op de afdeling data & analytics. Alleen mijn afdeling bestaat al uit 15 teams. Wat mijn werk zo interessant maakt is dat de impact groot is. Dat zorgt ervoor dat je werk er echt toe doet.”
Voor wie wil weten of een conducteurspak of bijvoorbeeld een outfit van ‘Kiosk’ goed staat, is het mogelijk om in het Carrièrestation een 3D-afbeelding van zichzelf te laten maken. Tevreden met het resultaat? Deel de afbeelding via #Treinleven.
Het pop-up Carrièrestation is te bezoeken tot en met zondag 3 februari op Utrecht Centraal (tussen de sporen 18/19 en 20/21). Van maandag tot en met vrijdag is het Carrièrestation geopend tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijns.nl/carrierestation.

1 Comment

  1. Dit initiatief mogen ze op meerdere grote stations organiseren zoals Eindhoven, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Zwolle en tijdens grote evenementen zoals de huishoudbeurs, 50 Plus Beurs enzovoorts. Des te meer bekendheid gegeven wordt, des te groter zijn de slagingskansen voor NS en potentiële loopbaan zoekers.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.