Ontspoorde trein bij Leuven

Advertentie

Treinongeluk in België, één dode en 25 gewonden. De passagierstrein was onderweg van Leuven naar De Panne, toen het om nog onbekende reden misging, meldt VTM Nieuws. Volgens de eerste berichten was de omgekomen persoon geen passagier. Mogelijk moest de machinist remmen voor mensen op het spoor. Lopen langs de spoorlijn is levens gevaarlijk. Volgende week opent ProRail en Het Spoorwegmuseum een tijdelijke tentoonstelling over het betreden van de Spoorbaan. “De spoorloper” om mensen bewuster te maken van de gevaren van het lopen langs de rails.
Gekanteld
Twee mensen zijn nog in kritieke toestand. Bij de ontsporing zijn verder in ieder geval 19 lichtgewonden gevallen. De meesten van hen kwamen er met wat schrammen vanaf. In totaal zaten er 50 tot 60 mensen in de trein.
Rampenplan
Er zouden meerdere wagons gekanteld zijn. Het medisch rampenplan voor de regio is afgekondigd. Op sociaal media wordt getwitterd, dat hulpdiensten massaal zijn uitgerukt. Het treinverkeer ligt stil tussen Leuven en Brussel-Noord/Mechelen. Bron en foto: VTM Nieuws. Hier kunt u een video zien.