Online verkoop in sneltreinvaart

Advertentie

online loc 2
Misschien binnenkort ook online te koop

Met het Internet zijn er veel online winkels gekomen en is online verkoop een bedrijfstak op zich. Webwinkels als Amazon.com en Bol.com zijn  bekend om hun boeken en in de elektronica is Conrad een gevestigde naam. De eerste jaren wilde het in Nederland nog niet zo lukken. Maar nadat het vertrouwen in de webwinkels groeide blijkt het succes toch te komen. De omzetten stijgen per jaar. Online verkoop is voor veel producten nu al een vanzelfsprekend iets.

Ook in modelspoorland, nadat veel treinenwinkels hun deuren moesten sluiten of omgebouwd werden tot een merkwinkel zoals Märklin en Roco, waar je als je iets speciaals wil hebben ook eerst bestellen moet, heeft de consument het online kopen modelspoor artikelen ontdekt. Online kopen gaat tegenwoordig sneller dan in een speciaalzaak. Zeker als je geen H0 rijder bent. Als N of Z rijder, moet je wens ook heel vaak eerst besteld worden bij de importeur, die meestal centraal ergens in Europa zit. Bij de nieuwe modelspoorschaal T-Gauge is helemaal besloten om alles via een paar online webwinkels te verkopen.

online loc
Binnenkort online leverbaar, ook uw merk

Een Modelspoor webwinkel die bijna alle merken voert en waar je op de site kan zien of is in voorraad is en je direct in huis kan krijgen, meestal binnen 24 uur, is Conrad.nl. Zij hebben begrepen wat een modelspoorder wil en zeker op de elektronisch gebied is veel te vinden. Over garantie behoeft je niet in te zitten, die is precies eender als in een winkel.

Aan marketing en reclame op het Internet wordt heel veel gedaan. Een advertentie voor een trein wordt wel duizenden keren gezien. Ja de tijd van kijken, voelen en pleitte is voorbij. Het is nu modelspoorbeurzen aflopen, kijken wat er te koop is en dan kijken of je het op Internet nóg goedkoper kan vinden. Volgens het gratis modelspoormagazine Eurospoor Express doen de van oudsher bekende speelgoedzaken zoals Bart Smit ook niets meer treintjes. Daarmee raakt onze favoriete hobby verder op achterstand en dat mag niet gebeuren. Dat betekent dat de PR machine eens flink aangejaagd moet worden. Aan Eurospoor en Conrad zal het niet liggen. Wij hopen ook een steentje bij te dragen, want modelspoor is ook meestal de favoriete hobby van treinliefhebbers zoals u.